// Zorg algemeen

bijwerking Acenocoumarol ?

leeftijd : 79 jaar
had boezemfibrilleren , is behandeld met cardioversie ; resultaat positief ( beoordeling na 1 1/2 jaar )
medicijngebruik : Acenocoumarol ( streefwaarde INR 2,5-3,5 , controle trombosedienst ) , metoprolol , simvastatine
last van onverwachte neusbloedingen ( bijv. in auto , tijdens eten ) die kort duren ( bijwerking wordt vermeld in bijsluiter Acenocoumarol) ; laatste 6-9 maanden frekwentie toegenomen
besproken met cardioloog : streefwaarde bijgesteld op 2,0-3,0
evaluatie over 2 maanden
eerste indruk : geen merkbare verbetering
vraag : waardoor ontstaat deze neusbloeding en kan ik die voorkomen door ??

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J K avatar
    Bedankt voor verhelderende reactie ; blijft voor mij echter de vraag waarom en waardoor juist een bloeding in de neus ( steeds aan dezelfde kant ) ontstaat op een niet vooraf in te schatten moment , een bloeding die dan van korte duur is .

    0
  • M V avatar
    de actie die u heeft ondernomen is al een goede stap. Bij het gebruik van acenocoumarol heb je een grotere kans op bloedingen en blauwe plekken. Bloedverdunners "negeren" als het waren de stollingsfacter in het bloed. Hierdoor stolt het bloed minder. Dit veroorzaakt die bloedingen. Vaak als je hier veel last van hebt dan wordt de hoeveelheid van de medicatie aangepast en brengen ze de stollingsfactor naar beneden. Wat ik lees is dat bij u al gedaan. Omdat u bekend bent met boezemfibrilleren, is het wel raadzaam om bloedverdunners te gebruiken om andere problemen te voorkomen. Er zijn meerdere medicamenten die gebruikt kunnen worden, ik weet niet of u daarvoor in aanmerking komt, maar dabigatran is een ander middel. Bij alle bloedverdunners heb je als risico dat er bloedingen op treden. Maar misschien reageert uw lichaam beter op iets anders. Dan de acenocoumarol die u. U gebruikt. Veel succes en hopelijk verminderen de bloedingen snel.

    0

Je moet Inloggen om te reageren