// Zorg algemeen

Bijkomende vraag over ablatie aan Dhr.

Onderstaande vraag hoort eigenlijk bij mijn vorige topic (3 vragen over ablatie) maar gezien ik niet zeker ben dat deze vraag gelezen wordt als zijnde een reactie op een reactie, heb ik ze als nieuwe topic toegevoegd.

Beste Heer

 

Alvast bedankt voor uw snelle reactie. Om eerlijk voor mezelf te zijn moet ik toegeven dat de drie vragen kaderen in mijn vurige wens naar zekerheid omtrent de succesvolle afloop van een ablatie ingreep bijna 3 weken geleden ter voorkoming van paroxysmale atriumfibrilleren en flutter.

In eerste instantie voelt alles goed aan: GEEN fibrillaties meer gehad, GEEN onregelmatige hartkloppingen. Het enige wat ik verscheidene gevoeld heb is iets wat ik poog te catalogeren als extra systolen en aanzetten tot fibrillaties – wat wel zeer vervelend is - vaak na een zeer bescheiden lichamelijke inspanning of na het nuttigen van alcohol maar evenveel compleet ‘out of the blue’. Heel af en toe voel ik ook zeer zeer lichte en korte trillingen in de harststreek – quasi niet waarneembaar maar het is er wel.

Ik weet voor mezelf echter niet dat dit uitblijven van fibrillaties toe te schrijven is aan de ablatie of aan de 1.25 mg emconcor minor (Bisoprolol). Ik hoop uiteraard dat dit succes aan de ablatie ligt maar ik weet het niet.

Ik meende verstaan te hebben dat het medicament dat ik voor de ingreep moest nemen (apocard retard) specifiek diende ter voorkoming van fibrillaties. Deze apocard neem ik dus niet meer en fibrillaties blijven uit. Bovendien lijkt mij de dosis emconcor minor ook zeer laag: 1.25 mg om zeer doeltreffend te zijn.

Zijn dit alles indicaties van een succesvolle ablatie of ligt het toch aan de emconcor waarvan ik weldra hoop dat ik het mag stopzetten zodat ik terug aan het sporten kan.

 

Dit gevoel dat ik catalogeer als ‘aanzet tot fibrillatie’: wat is dit precies? Ik voel hetzelfde als hetgeen ik vroeger voelde net vooraleer fibrillatie startte alleen dat er nu geen fibrillatie volgt. Is dit nog elektrische activiteit die nu gecounterd wordt door de ablatie?

 

Ik weet dat ik vele vragen stel en begrijp ook dat niet voor elke vraag een sluitend antwoord kan worden gegeven maar anderzijds brengt dergelijke aandoening zoveel onzekerheid en vraagtekens dat dit forum zeer zinvol is voor mij.

 

Met dank voor uw reactie


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • S B avatar
  Misschien een gekke vraag maar kan iemand na een his ablatie gereanimeerd worden?

  0
 • k m avatar
  Heer, met dank voor uw antwoord

  0
 • P V avatar
  De aanzet tot fibrillatie zoals u dit noemt, zijn waarschijnlijk extrasystolen. Deze komen bij iedereen voor, maar waarschijnlijk ben u er nu nog wat op gefixeerd. Als ik uw verhaal zo hoor, is de kans groot dat het fibrilleren nu echt weg is, maar een 100% garantie dat dit de rest van Uw leven zal wegblijven kan niemand u geven. Geniet van de afwezigheid van AF, ga weer sporten, en probeer niet te veel aandacht te schenken aan de extrasystolen.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy