// Zorg algemeen

Bicuspide aortaklep

Hoe spoor je een bicuspide aortaklep op? Ik ben gewaarschuwd dat het een erfelijke afwijking in mijn familie en dat ik naar een cardioloog moet. Ik ging naar de huisarts die luisterde met een stethoscoop en zei dat alles in orde is, maar ik heb gehoord dat je het alleen ontdekken door een echo.
Wat moet ik doen. 3 in de familie hebben het inmiddels.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F R avatar
    Bij mij was de bicuspide aortaklep niet met een gewone echocardiogram zichtbaar. Met een TEE (echo via slokdarm) was wel een vreemde vorm waarneembaar), maar zelfs toen zag de aortaklep er 3-kleppig uit. Uiteindelijk bleek tijdens de operatie dat 2 klepjes aan elkaar waren verkleefd.

    0
  • H P avatar
    U heeft gelijk. Een bicuspide aortaklep kan niet met de stethoscoop uitgesloten worden. Hiervoor is een echocardiogram nodig. Daarvoor kunt u zich naar een cardioloog laten verwijzen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy