// Zorg algemeen

BF & duursport

Wat is de verklaring voor Boezemfibrilleren bij duursporters? Ik had vorig jaar flink wat last van overslagen. Nu deze bijna niet meer voorkomen zou ik graag opnieuw aan sport doen. Voor ik last kreeg van extrasystolen deed ik aan duursport. Kan duursport de oorzaak zijn van extrasystolen?

Kan ik met een gerust gemoed opnieuw beginnen sporten, zonder dat ik een verhoogd risico heb voor BF?
En is duursport eigenlijk wel gezond? Waar is de grens? Ik deed soms trainingen op lage intensiteit van 8 uur. Kan het hart dit wel aan?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Er zijn geen bewijzen dat duursport tot meer ritmestoornissen leidt. Alleen voor de ritmestoornis atriumfibrilleren zijn er aanwijzingen dat dit zo zou kunnen zijn. Het zou ook kunnen zijn dat dit alleen maar zo lijkt omdat sporters meer op hun lichaam gericht zijn en eerder dan niet-sporters voelen dat er iets mis is met het hartritme.Bewegen is voor iedereen belangrijk en alle dynamische sporten zijn goed, ook duursporten. Naarmate de omvang van het trainingsprogramma toeneemt wordt het steeds belangrijker een goed traingsprogramma te hebben en de balans tussen inspanning en rust te respecteren. Doe je dat verkeerd dan kan een van de vele gevolgen hartoverslag (extrasystolie) zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy