// Zorg algemeen

bewegen

Vandaag precies een jaar geleden ben ik geopereerd. 4x bypasses en hartklep-reparatie. Heb een klein litteken op mijn hart door een licht hartinfarct in het verleden waar ik nooit iets van gemerkt heb. Linker boezem functioneert daardoor niet optimaal en dat wordt waarschijnlijk niet beter. Na operatie die uitstekend is verlopen was het hartritme steeds te hoog, dat is nu eindelijk middels medicatie wat beter.Man,Leeftijd 59 jaar. Mijn vader overleed aan hartproblemen toen hij 59 jaar was.Ik was nooit dik, maar na de operatie ben ik 10kg aangekomen! Verschrikkelijk.Vòòr de operatie trainde ik 5x per wk in de sportschool.Maar ik durf tot nu toe niet te gaan trainen.Heb door omstandigheden het door het ziekenhuis aangeboden revalidatieprogramma niet kunnen volgen. Ik wil zo graag weer trainen maar ik durf niet, ik ben hardstikke bang dat ik tijdens het trainen ineens dood neerval.Het kost mij veel moed om dit hier te schrijven, maar het is de waarheid. Cardioloog heeft geen tijd om al mijn vragen te beantwoorden merk ik en zo krijgt dit onderwerp al tijden helemaal geen aandacht.Daarom stel ik het hier maar aan de orde, misschien kan iemand mij helpen.Alvast hartelijk dank voor een eventuele reactie!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Een jaar na dato! Een mooi momenten om proberen het roer om te gooien. Hoe moeilijk het ook is om de eerste stap te nemen. De eerste stap heeft u met het stellen van deze vraag al gedaan. Het advies wat ik u zou willen geven is om via de poli cardiologie of via uw huisarts u toch te laten starten met een revalidatie traject. In dit traject staat niet alleen bewegen centraal maar ook het psychische traject. Via een intake gesprek en vragenlijsten wordt voor u een traject ingezet. Via de sportschool sporten is prima, maar persoonlijke begeleiding is niet overal mogelijk. En in uw situatie denk ik dat het beter is om onderbegeleiding het vertrouwen in uw lichaam weer terug te krijgen. Daarbij denk ik dat het misschien ook kan helpen als u bij iemand uw verhaal kwijt kan. Uw vader is op 59 jarige leeftijd overleden. Momenteel zit u in dezelfde leeftijd, dat zal ook angst met zich mee brengen. En doordat u zo angstig bent om te bewegen, kom je een beetje in een vicieuze cirkel en die moeten we proberen te doorbreken. Ik hoop dat het lukt om via de poli/huisarts weer aan de slag te gaan! Het is echt de moeite waard!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy