// Zorg algemeen

Bestaat er een alternatief voor statines?

Ik heb al drie soorten statines gebruikt, Pravastatine, Crestor en Simvastatine, maar krijg van alles spierkrampen. Zijn er andere middelen die het cholesterol verlagen? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • C L avatar
  Google eens op BergaMet . In Amerika Australië Italië een veel gebruikt middel. Daar wordt het door cardiologen voorgeschreven hier kent niemand het. Zelfs cardiologen in Nederland hebben er nooit van gehoord.

  0
 • C H avatar
  Statines worden voorgeschreven omdat ze in vrijwel alle gevallen zeer effectief zijn in het verlagen van het 'slechte' cholesterol. Helaas is het zo dat er inderdaad in ongeveer 5% van de patiënten vervelende bijwerkingen zoals spierkrampen voorkomen.Bij deze klachten wordt vaak gekozen om een andere statine te proberen omdat de samenstelling van stoffen bij ieder middel net wat anders is, waardoor u hierbij mogelijk minder of geen klachten erv die u bij een ander medicijn misschien wel had. Vanwege het gunstige effect van statines zal dit dus vrijwel altijd eerst geprobeerd worden.De andere middelen zoals ezetimibe en gemfibrozil (de niet statines) zijn minder effectief dan statines en worden vaak in combinatie met statines gebruikt, hierdoor heeft dit niet de eerste voorkeur.Voor dosering en merk van rode gistrijst kunt u zich het laten adviseren in de natuurwinkel.Veel succes.

  0
 • D O avatar
  Misschien is er iemand die een antwoord weet op de vragen in mijn reactie? * Waarom worden statines voorgeschreven als al duidelijk is dat deze problemen geven? * Is er wat met de andere middelen, hebben ze dezelfde of ernstiger bijwerkingen?* Hoe zit het met rode gistrijst?

  0
 • D O avatar
  Dank voor de snelle reactie. Ik blijf het toch moeilijk vinden, ik begrijp niet waarom ik, na twee statines met bijwerkingen, de derde statine krijg voorgeschreven. In de bijsluiter staat dat ook bij dit middel spierkrampen kunnen optreden. Is er misschien wat met de andere middelen, hebben ze dezelfde of ernstiger bijwerkingen? Rode gist rijst heb ik overwogen, maar ik zou niet weten welk merk ik dan moet nemen in welke dosering. Bovendien zijn deze pillen niet gestandaardiseerd en zouden ze niet het effect hebben de vaatwand glad te maken, wat statines wel doen.Als ik het allemaal goed begrepen heb.

  0
 • F S avatar
  Spierpijn of spierkrampen zijn een vervelende bijwerking van statines en helaas lijkt u een van de mensen te zijn die last heeft van die bijwerking. Vaak helpt het om een andere statine te proberen maar dat heeft u al gedaan. Gelukkig zijn er nog andere cholesterol verlagende middelen de zogenaamde fibraten. Ook een middel als ezetimib wordt gegeven maar vaak in combinatie met een statine. In natuurvoedingswinkels is rode gist rijst verkrijgbaar dat wordt geroemd om zijn cholesterol verlagend effect.Op dit moment wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar een nieuwe stof die specifiek het LDL gehalte (ook wel het slechte cholesterol genaamd). Vraag uw cardioloog hier gerust naar.Ik wens u veel succes

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy