// Zorg algemeen

Benauwdheid in de nacht na lichte inspanning

Dit is mijn eerste bericht hier. Bedankt dat het kan.

Ik heb op mijn 62e twee ietwat lekkende hartkleppen (mitralis en tricuspidalis) na een historie met hoge bloeddruk. Alles is redelijk onder controle (door de huisarts) met lisinopril, metoprolol en simvastatine. Door mijzelf aangevuld met 3 x400 mg meidoorn om verhoging van de metoprolol (en mogelijke bijwerkingen) te voorkomen. Bij inspanning en licht sporten overdag geen problemen, hooguit wat overslagen na het eten of bij vochtinname of na alcoholgebruik. Maar in de nacht, als ik naar het toilet ga (en dus héél lichte inspanning) krijg ik behoorlijke hartrimestoornissen (overslagen, denk ik) vooral als ik weer lig, en moet ik wel tien minuten lang diep ademen om genoeg zuurstof te krijgen. Het leidt gelukkig niet tot hyperventilatie.

Vraag: heeft iemand mogelijke verklaringen voor dit nachtelijke verschijnsel? Ik had het al voordat ik meidoorn begon te nemen. Daardoor werd het wel iets minder maar niet genoeg.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • V v avatar
    Dank u wel voor uw reactie! Mijn huisarts laat inderdaad nu een event recording doen om te kijken naar het hartritme. De vorige is van heel wat jaren geleden.Ik heb mijn ritmestoornissen nooit als fibrilleren gezien omdat de pols niet zo heel veel toeneemt. Het is meer het onregelmatige en het heftige.Het gekke vind ik dat ik bij inspanningen geen probleem heb maar alleen als ik in de nacht ga liggen na even te hebben rondgelopen. Diep ademen helpt soms om het af te wenden, maar lang niet altijd. Het houdt met gemak een uur aan. Soms vraag ik me af of ik het niet ten dele oproep door wat ik verwacht. Ik ga voorlopig maar in een leunstoel zitten als ik 's nachts naar het toilet ben geweest, tot ik in mijn regio (Eindhoven) terecht kan voor die event recording.Vraag: is het typisch voor boezemfibrilleren dat het niet bij inspanning optreedt maar alleen op de momenten die ik beschrijf?

    0
  • P V avatar
    De klachten die U voelt zouden oa. bij overslagen kunnen passen, maar ook bij boezemfibrilleren. Deze veel voorkomende ritmestoornis treedt vaak op in de nacht, en komt vaker voor bij mensen met een hoge bloeddruk en hartklepproblemen.Met vragen over klachten of werking van meidoorn kan ik U helaas niet helpen.De manier om er achter te komen wat de oorzaak van Uw klachten is, is dit een keer met uw huisarts te bespreken. Hij zou een keer een Holter onderzoek bij kunnen laten doen, dit is een 24 of 48 uurs ECG, waarbij ten tijde van klachten kan worden gezien wat er met het hartritme aan de hand is.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy