// Zorg algemeen

Ben het echt zat en zoek info en raad

Sinds 2007 kamp ik met een gevoel alsof mijn hart letterlijk in de keel klopt, voel me dan ook heel onrustig en continue heel moe. Volgens onderzoek in het ziekenhuis in Hoorn zou ik boezemfibrileren hebben en kreeg daar medicatie voor. Later werd ook een te snel werkende schildklier vastgesteld en ook daar medicatie voor.

Na 4 jaar voor boezemfibrileren medicatie gebruikt te hebben en een verhuizing naar Alkmaar terecht gekomen bij een cardioloog in het MCA Alkmaar die concludeerde dat ik al die jaren nodeloos de medicatie tegen boezenfibrileren had geslikt en moest dan ook per direct stoppen.

Het probleem van vermoeidheid en hart bonzen bleef echter wel. De desbetreffende cardioloog heeft nog wel een keer een 48 uurs holter meegegeven en ondanks dat ik op de lijst keurig invulde wanneer het volgens mij niet goed ging was er niets terug te vinden.

Klachten zijn inmiddels nu 8 jaar aan de gang en ben 3 keer op verdenking van een hartaanval kort opgenomen geweest maar doordat men geen enzymen in het bloed vonden na 3 uur weer huiswaarts gestuurd.

Langzaam maar zeker zijn er meer klachten bijgekomen: o.a. dat mijn bloeddruk af en toe heel laag word (onderdruk van 45) met als gevolg een bijna bewustzijnsverlies. Daarnaast 24/7 heel moe en kan soms wel 16 uur aaneen slapen. Ondanks dat mijn bloeddruk soms omlaag duikeld heb ik een hoge bloeddruk en gebruik hier Valsartan voor.

Dat omlaag duikelen van de bloeddruk gebeurde in het begin (zo'n 4 jaar terug) 1 x per half jaar. Dat is nu helaas wel ander want het overkomt me nu gemiddeld 2 x per maand. Het begint met koortsachtig gevoel zonder koorts, koude zweet op de rug en voorhoofd, verminderd zicht, duizelingen en uiteindelijk een bijna bewustzijnsverlies.

Om (redelijk) snel te herstellen ga ik dan met de benen omhoog liggen en kom dan met 20 minuten weer tot mijn positieven maar ben de rest van de dag compleet bekaf. Vanmorgen ook weer zo'n bloeddruk dip gehad met als gevolg dat ik in een winkel languit ging. Vandaag weer bij de Cardioloog geweest en een inspanningstest gehad, een hart echo en een ECG. Alles zag er netjes uit volgens de cardioloog en kreeg wederom een 48 uurs holter mee. Ik ben helemaal op gaf ik aan en kreeg alleen als antwoord dat hij alleen onderzoeken doet om dingen uit te sluiten want hij dacht aan iets wat in elk geval bij mannen zeldzaam voorkomt, wat dat was wilde hij nog niet zeggen.

Maandag de holter terug brengen en nadien telefonisch uitslag aanhoren. en een eventueel vervolg. In de loop der jaren hebben ze al van alles gedaan om er de vinger op te leggen maar nooit iets kunnen vinden.

Misschien zijn hier mensen die de symptomen die ik noemde (zijn er nog wel meer maar dit zijn de ergste) herkennen en misschien een idee hebben welke zeldzame aandoening hij zou bedoelen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


6 REACTIES

  • L d avatar
    Heer , hartelijk dank voor uw reactie..

    0
  • L D avatar
    Bij boezemfibrilleren verandert de samenstelling van het spierweefsel van de boezems beetje bij beetje. Als iemand al enkele jaren boezemfibrilleren heeft is er bijv veel bindweefsel in de boezems gekomen. Dat bindweefsel houdt vervolgens het boezemfibrilleren in stand; dit is niet te behandelen omdat het over het algemeen door de hele boezem verspreid zit.Bij de ene mens neemt dit proces 2 jaar, bij anderen 10 of 20 jaar.We kunnen boezemfibrilleren dan ook het vroeg in het ziekte beloop behandelen, als alleen nog de longaderen de triggers vormen, en de rest van de boezem nog 'normaal' is.

    0
  • L d avatar
    24 nov. 2015Quote uit reactie op "Ben het echt zat en zoek info en raad ""Als u al vele jaren non-stop boezemfibrilleren heeft, dan helpt een ablatie niet meer."Vraag aan de heer :Waarom helpt een ablatie niet bij "jaren non-stop boezemfibrilleren?

    0
  • L D avatar
    Toch fijn dat er verder wordt gezocht. Soms is het heel lastig. Als het ritme goed is op het moment van uw klachten, dan moeten er ook andere oorzaken, los van uw hart, gezocht worden. Het gevoel van hartkloppingen kan soms ook bij een normaal ritme ontstaan, maar heeft dan wel een oorzaak die buiten het hart ligt.Ik wens u veel succes en sterkte bij het vinden van de oplossing.

    0
  • J K avatar
    ,Helaas bleek tijdens de perioden dat ik een holter droeg ook hierop niets te vinden ondanks dat er wel degelijk klachten zijn.Tijdens de fietstest van afgelopen week ging ook alles goed evenals wer ik me thuis of elders inspan.Pas wer ik in rust ben of heel rustig wandel gaat het vaak fout.U geeft aan dat mijn hart mogelijk te snel of te traag zou kunnen kloppen wer ik de genoemde klachten heb.Vreemd genoeg heb ik al eens vaker aan de diverse cardiologen die ik gehad heb aangegeven dat het lijkt alsof mijn hart na inspanningen op volle toeren blijft door hollen.In feite bevestigd u deze mogelijkheid.Na het laatste bezoek met de cardioloog en het schrijven van mijn bericht heb ik nog contact gehad met hem middels de telefoon.Hij gaf na doorvragen aan dat er een kleine mogelijkheid zou kunnen zijn dat er sprake is van : Prinzmetal angina pectoris maar dat dit hoogst zelden voorkomt en dus waarschijnlijk niet het geval zal zijn.

    0
  • L D avatar
    Ik begrijp dat u geen medicijnen meer gebruikt. Als een te lage bloeddruk een probleem is dan adviseer ik simpelweg om flink te drinken en zout niet te schuwen.Als u al vele jaren non-stop boezemfibrilleren heeft, dan helpt een ablatie niet meer.Het kan zijn dat uw hart relatief te snel of juist te langzaam klopt op momenten dat u klachten heeft. Dat kan met een Holter worden bekeken, en ik adviseer u om te vragen wat uw hartslag was op het moment van uw klachten.Als uw hart vaak te traag is, dan helpt alleen een pacemaker.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy