// Zorg algemeen

Belangwekkende andere parameters bij nucleaire ejectiefractiebepaling

Indien een nucleaire meting gedaan wordt om de ejectiefractie (van de linkerkamer) te bepalen, dan is als meetresultaat uiteraard de waarde van die ejectiefractie het belangrijkst. Worden bij een dergelijke meting ook andere parameters bepaald die relevant zijn voor het beoordelen van de hart-situatie en eventuele risico's? Waar zou een cardioloog specifiek op moeten letten?

Het gaat om een patient die eerder een hartinfarct door verstopping heeft gekregen, en in een verder verleden ernstige nierproblemen heeft gehad.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • H P avatar
    Bij een nucleair onderzoek gaat het meestal, afhankelijk van de aard van het onderzoek, primair om andere gegevens: Is er dood hartspierweefsel (litteken) dat niet meer met bloed doorstroomd wordt? Is er levend weefsel dat bij belasting te weinig bloeddoorstroming heeft (a.g.v. een verstopte kransslagader bijvoorbeeld)? Dat zijn meestal de vragen die een cardioloog heeft bij het aanvragen van dit type onderzoek. De ejectiefractie wordt "meegeleverd", tenzij dit de vraagstelling van het onderzoek was.

    0

Je moet Inloggen om te reageren