// Zorg algemeen

Bekend met IST

Ben sinds het midden van dit jaar gediagnostiseerd als IST patiënt. Heb daarvoor medicatie gekregen metroprolol en moest daar zelf maar mee spelen en werd terug verwezen naar de huisarts, want cardioloog kon niks meer voor me doen. Is mnd goed gegaan en sinds 4 weken toenemende klachten. Dus twee weken terug op eerste hart hulp gelegen. Maar daar kwam niks uit. Wrs hartritmestoornissen en toename van de IST. Dus metroprolol verder ophogen en nu moet ik 26 okt weer terug naar cardioloog. 

Ik baal ontzettend want ben jonge vrouw van 41 jr met twee kinderen. Maar ben op dit moment moe en als ik wat doe hangt de tong op mijn schoenen. Ik ben een doorzetter werk gewoon, maar lig er optijd in. Wat ze zeggen ik moet er maar mee leren leven. Sinds 3 dgn druk op mijn borst en wederom last van gehemelte en kaak. 

Nou ben ik net op mijn achterhoofd gevallen. Werk zelf als verpleegkundige dus heb het nodige gelezen. En weet dat hartklachten zich bij vrouwen anders tot uiting komen als bij de man. Ook wat betreft de onderzoeken laat dit bij de man vaak wel wat zien en bij de vrouw niet.

Nu is mijn vraag wat ik als beste stappen kan gaan ondernemen en wat de mogelijke actie's kunnen zijn. 

Alvast bedankt


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • L D avatar
  In het Radboud ziekenhuis is Nijmegen is een vrouwelijke cardioloog werkzaam, prof. Angela Maas, die gespecialiseerd is in het vrouwenhart. U kent haar mogelijk wel omdat ze veel in de publiciteit is. Een andere deskundig op dit gebied is dr. , zij werkt in Utrecht in haar eigen praktijk, heart life kliniek,Ik adviseer u om te proberen via hen een oplossing te zoeken.

  0
 • H V avatar
  Er komt geen reactie meer op mijn andere vragen, hoe komt dat?

  0
 • H V avatar
  Ik zie nu dat u cardioloog bent in het catch zkhs, zijn daar cardiologen werkzaam die toegespitst zijn op het gebied van het vrouwenhart? Ben nu in het elkerliek onder behandeling, maar wil doorverwezen worden. Vind mezelf te jong en voel me niet goed om het zo te aanvaarden.

  0
 • H V avatar
  Er zijn cardiologen die toegespitst zijn op alleen het vrouwenhart. Heeft u ervaring met deze cardiologen? En een tip naar wel ziekenhuis ik het kan gaan? Ben woonachtig in noord Brabant. Ik wil met iemand praten die verstand heeft van het vrouwenhart en geen gewone cardioloog. Ben te jong om alles maar zo te laten! En vraag me af of we nu het beleid voeren!

  0
 • L D avatar
  IST (inappropriate sinustachycardia) is een erg vervelende kwaal, en we zien op de website regelmatig jonge vrouwen die hierover vertellen.Wat ik je in ieder geval kan adviseren is om naar een cardioloog te gaan die gespecialiseerd is in de behandeling van ritmestoornissen.Andere opties zijn nog het medicijn ivabradine. In uiterste gevallen wordt ook wel eens een ablatie van de sinusknoop uitgevoerd. Deze ablatie is geen uitgemaakte zaak, want de resultaten zijn erg wisselend. Sommige mensen eindigen met een pacemaker.Erg lastig voor je, maar vaak wordt er toch een oplossing gevonden. Ik heb zelf redelijk tot goede resultaten met ivabradine.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy