// Zorg algemeen

Beinvloeden herstel na ablatie

Ik leg een oorzakelijk verband tussen mijn duursport actviteiten de afgelopen 10-15 jaar en het ontstaan van boezemfibrilaties. Inmiddels heb ik een ablatie ondergaan en is het nu afwachten wat het eindresultaat is. De eerste dagen heb ik keurig rustig aan gedaan om mijn lies te ontzien (niet autorijden, zwaar tillen of andere gekkigheid). 

Ben na vijf dagen gewoon weer aan het werk gegaan (geen fysiek inspannend beroep). Omdat ik een verband leg tussen mijn sport en de boezemfibrilaties heb heb ik zelf bedacht dat ik de komende maand de racefiets en mountainbike maar eens even laat staan. Heb een paar wandelschoenen gekocht en blijf op die manier wat bewegen (best leuk :-)). 

Maar is er eigenlijk (technisch gezien) wel te pleiten voor het ontzien van de hartspier in deze (herstel)periode? Heb hier van mijn cardioloog geen adviezen/richtlijnen voor gekregen. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Uw vermoeden is helemaal correct.Er is een verband tussen duursport en de kans op boezemfibrilleren. Vaak gaat dat om mensen van boven de 50 jaar, met een monotoon trainingsschema. Dit leidt tot sterke overprikkeling van de n. vagus en daarmee tot boezemfibrilleren dat typisch ook in rust ontstaat, bijv 's nachts.U hoeft het sporten in de verdere toekomst niet te laten, maar ik raad u aan om advies te vragen over een gevarieerd trainingssschema, bijv bij een sport-arts. De aankomende weken rustiger aan doen is inderdaad verstandig.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy