// Zorg algemeen

Beenklachten bij Aortastenose

Ik ben 65 jaar en heb een aortastenose. Een jaar geleden werd een souffle ontdekt, mijn inspanningsvermogen was al langer vernminderd.

Nu is er sprake van een ernstige stenose en wordt ik waarschijnlijk geopereerd, er volgt eerst nog een catheterisatie, daarna verwijzing naar MUMC.

De klachten die ik heb: kortademigheid bij inspanning, duizeligheid bij overeind komen en flinke moeheid.

Daarnaast heb ik veel last van en lam, soms pijnlijk gevoel in beide benen, ik heb ook minder kracht in mijn bovenbenen. Heb even gedacht aan bijwerking statine (simvastatine), maar elders is er geen spierpijn. Kan dit cardiologisch verklaard worden?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U doelt waarschijnlijk op de mogelijkheid dat door de vernauwde hartklep er onvoldoende bloed in uw benen komt. Dat is geen verkeerde redenatie, maar dat moet dan altijd gepaard gaan met vernauwingen van de slagaders in de benen. U zult na de catheterisatie en voor de operatie nog zeker met een cardioloog en chirurg spreken en ik adviseer u dan ook om deze klachten ook aan hen te melden. Het staat uw operatie niet in de weg, maar vraagt, zeker voor de verdere toekomst, zeker aandacht.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy