// Zorg algemeen

bang

Ik woon in Portugal al sinds mijn 6 jaar, dus mijn nederlands is niet zo goed. Ik probeer mijn best hier onder:

Ik ben een surfer en surf al sinds mijn 13 jaar. Vanaf mijn 18e ben ik 5 dagen per week gaan surfen. Dus sport heel veel.

Ik ben altijd bang om een ziekte te hebben. Op mij 13de is mijn vader overleden. Mijn moeder had vroeger heel veel last van hyperventilatie.

In rust heb ik een hartslag tussen de 45/55. Mijn bloedruk is 100/63. Ik heb sinds 3 jaar last van soms hart palpitaties, als ik in rust ben of als ik aan het surfen ben. Heel kort even een extra hartslag ofso. Ook heb ik soms hele lichte pijn rond mijn borst. Meer aan de zij kant, maar niet echt pijn. Ook hoor ik soms mijn hartkloppen in mijn rechter oor (heb wel diffuse exostose in mijn rechter oor). Sinds 1 week heb ik het een beetje benauwd en heb ik brandend maagzuur.
Ik ben altijd een beetje bang om naar het ziekenhuis te gaan, ik val normaal flauw bij bloed prikken dus probeer dit altijd te vermijden. En de meer ik op mijn hartkloppingen let de meer ik ze heb.
Ik heb geen hart ziektes in de familie.

Is dit hyperventilatie al voor 3 jaar of heb ik iets meer serious?

,

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • F S avatar
  SaschaLeuk dat je weer even laat horen hoe het er nu voor staat. Wat fijn dat alle onderzoeken goed waren, ik hoop dat dit je helpt om minder angstig te zijn. Je hartslag in rust is niet iets om je zorgen over te maken, bij mensen die veel sporten zie je dat de rust de hartslag afneemt. Als je angstig of zenuwachtig bent ben je geneigd anders te gaan ademen waardoor je een benauwd gevoel en allerlei andere sensatie's kunt krijgen. Dit versterkt dan weer de angst en zo kom je een beetje in een vicieuze cirkel terecht. Een goeie fysiotherapeut kan je helpen om met ademhalings- en ontspanningsoefeningen meer vat hierop te krijgen. Hartelijke vanuit Nederland

  0
 • S d avatar
  Heb in de tussen tijd een ECG,echo en een hardloop ECG gedaan. Als was helemaal goed zij de cardioloog. S'avonds is mij hartslag in rust toch 43/55 en als ik er op let wordt ik een beetje benauwd. Ik denk dat dit zenuwen zijn en angst. Is deze hartslag iets waar ik bang voor moet zijn?

  0
 • F S avatar
  Sascha, wat leuk dat we nu ook vanuit Portugal vragen krijgen, fijn dat je ons gevonden hebt. Echter het is moeilijk en ook niet verstandig om op deze manier een diagnose te stellen. Wel kan ik ingaan op een aantal zaken die je noemt. Je hartslag in rust is laag maar voor mensen die veel aan duursport doen is dit niet ongewoon. Een bloeddruk van 100/60 is wel laag maar wer er geen klachten zoals duizelingen en neiging tot flauwvallen bestaan niks om ongerust over te zijn.Ook overslagen van het hart zijn een normaal en ongevaarlijk verschijnsel. Vrijwel iedereen heeft ze maar soms wordt je je er bewust van en kan dit dan als vervelend ervaren. Zoals je zelf al zegt hoe meer je er op let hoe meer ze lijken voor te komen. Het is dus zaak voor jezelf een manier te vinden om er niet op gefixeerd te raken. Wer de extraslagen tijdens het sporten toenemen dan is dit wel reden om dit te laten nakijken door een cardioloog.Of je benauwdheidklachten en de pijn in je borstkas te maken hebben met hyperventilatie kan natuurlijk niet via een website worden beoordeeld dus als deze klachten aanhouden dan wil ik je toch adviseren hiermee naar een arts te gaan. Succes.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy