// Zorg algemeen

bacteriele endocarditis

Door het op kweek zetten van bloed werd ontdekt dat de bacterie "cardiobacterium hominis" in het bloed van mijn vrouw zat. Gevolg endocarditis, aantasting van de aortaklep. Deze kweek werd pas toegepast na diverse onderzoeken en onstekingen alsmede een miltbloeding. Mijn vraag is nu: waarom komt men niet eerder op het idee om bloed op kweek te zetten, op zoek naar een eventuele bacterie? Dan was de schade wellicht minder erg geweest. Nu een miltverwijdering en in het AMC een mechanische aortaklep. 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F P avatar
    Ook ik heb in het verleden (in de beginjaren 70, na een eerste open-hartoperatie) diverse malen een endocarditis gehad. Ook bij mij duurde het een tijdje voordat ze er bij de eerste keer achter kwamen wat het was. Ik had toen geen koorts, was wel heel erg moe en ook een aantal kilo's verloren. Het op kweek zetten duurde ook weer een paar weken. Uiteindelijk is dan toch vastgesteld dat ik endocarditis (van streptokokken) had. Ik werd acuut opgenomen, mocht mijn bed niet meer uit en moest 6 weken aan het infuus liggen! In de jaren erna heb ik nog 4 keer zo'n endocarditis gehad, met iedere keer 6 weken infuus, zonder dat ze konden ontdekken waar de ontsteking vandaan kwam. Die andere keren werd de endocarditis sneller ontdekt omdat ik wist hoe ik me voelde en dus aandrong op 'op kweek zetten'. Pas bij de laatste keer in 1983 werd een stifttand verwijderd en bleek dat die de oorzaak van alle ellende was. Ondertussen was mijn aorta-klep al zover aangetast dat deze vervangen moest worden door een mechanische klep. Daarna heb ik me jarenlang prima gevoeld, maar had mijn hart toch veel geleden door al die endocartissen. Dit bleek in 2008 bij de derde open-hartoperatie toen mijn mitralisklep vervangen moest worden.Wat Dr. vertelt klopt dus inderdaad, voordat ze dit ontdekken is er al veel schade toegebracht.Ik wens u en uw vrouw veel sterkte toe en blijf positief denken, want het leven is ondanks alles toch heel mooi!

    0
  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,U en met name uw vrouw hebben dus veel meegemaakt. Een endocarditis (letterlijk "ontsteking van het binnenste van het hart", meestal aan de kleppen) is een ernstige ziekte, waarbij het vaker voorkomt dat de diagnose pas laat wordt gesteld. Meestal wordt er dan eerst aan andere oorzaken voor ontsteking of infectie gedacht voordat de endocarditis aan het licht komt. Op het moment dat de kweken worden gedaan en positief voor een bacterie worden, is er vaak al veel schade. Ik wens u en uw vrouw veel sterkte.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy