// Zorg algemeen

Bacterie op pacemaker en hartklep bij vader

Beste

Iemand het volgende al voorgehad of iets gelijkaardigs ? : 

Mijn pa heeft al enkele jaren een pacemaker, eind vorig jaar heeft hij last gekregen van water op de longen na een vorm van hartfalen (zonder dat ie het zelf besefte).  Ergens in april dit jaar bleek hij daarop een lekkende hartklep te hebben waar ook dringend moest ingegrepen worden.  Zo gezegd zo gedaan, eind mei is hij geopereerd en hebben ze een ring rond één van de hartkleppen geplaatst.  Nog geen 2 weken later had hij last van enorm opgezwollen en pijnlijke voeten.  Daarop hebben we hem terug naar spoed gebracht en hebben ze een kweek gemaakt van z'n bloed en een scan genomen.  Daaruit bleek dat hij met een zware bacterie op de hartklep zat en een week later zat die ook op één van de draden van de pacemaker.  Gevolg : 6 weken zware (intraveneuze) antibiotica gekregen die ook nefast was voor z'n nieren.  Na 4 weken is hij ontslagen uit het ziekenhuis om dan gedurende 2 weken even thuis te zitten en daar de antibioticakuur verder te zetten.  Gisterenavond hebben we hem terug binnengebracht en vandaag om 11h00 gaat hij terug onder het mes om te zien hoe fel die pacemaker is aangetast en of de bacterie stilaan is weggetrokken.  Het is dan de bedoeling dat ze een externe pacemaker gaan plaatsen tot ze zeker zijn dat het bloed terug volledig zuiver is.  Nadien zal er dan beslist worden of de ring rond de hartklep er ook uit moet of niet.  Ik hoop dat mijn pa het allemaal gaat aankunnen want fysiek is hij de laatste maanden zo fel verzwakt dat we er soms aan twijfelen of al die operaties en medicatie (momenteel 15 pillen / dag en daardoor weinig eetlust en veel gewicht kwijt geraakt) hem goed gaan doen.  :(

Groeten, 

een ongeruste dochter 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik begrijp dat u ongerust bent. Een infectie van een kunst-klep en van een pacemaker zijn gevreesde complicaties. We noemen deze apparaten kunst-materiaal; als kunstmateriaal geinfecteerd is, dan moet het als regel altijd verwijderd worden. Antibiotica kunnen goed hun werk doen in menselijk weefesl, maar niet in kunstmateriaal. Daar zitten altijd kleine ruimtes waar de antibiotica niet kunnen komen en de bacterieen dus kunnen overleven.Belangrijk is dat het ziekenhuis ervaren is in het verwijderen van pacemakers. Je ziet dat het in een paar ziekenhuizen in Nederland gebeurt, en dat is goed omdat dan de ervaring wordt gebundeld.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy