// Zorg algemeen

b12 te kort, en verhoogde homosteteine

Ik heb op mij 35 een hartinfarct gehad, nu op mijn 47 ben ik er achtergekomen, dat ik een b12 te kort heb, heb gemerkt dat ze bij ons in het ziekenhuis er niks van af weten.

Mijn vraag is in hoevere heeft b12 invloed, en wie weet er wat te vertellen over een verhoogde homosteteine wat een risico blijkt te zijn maar er nooit nageken word, en bij ons is het waarschijnlijk erfelijk.

Hopelijk is er iemand die mij kan helpen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • J W avatar
    , 35 jaar is wel erg jong voor een hartinfarct. De antwoord op de vraag is niet eenvoudig omdat et veel tegenstrijdige berichten zijn over homocysteine als (belangrijke) risicofactor. Als dit verhoogd is, is het doorgaans goed te behandelen met vit.b6 en foliumzuur. In de meeste praktijken gebeurt dat ook. Was dit de enige risicofactor bij jou? Ik ben benieuwd of er bij jou sprake was van een dichtgeslibd bloedvat? Of waren de kransslagaderen "normaal"? In beide gevallen erg belangrijk om verder onderzoek te doen naar alle risicofactoren, deze goed te behandelen met leefstijl of medicatie. Vr grt

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy