// Zorg algemeen

AVNTR ablatie toch niet succesvol?

Vorig jaar januari had ik een ablatie gehad voor een AVNTR. Deze was helaas niet succesvol.. de aanvallen kwamen gewoon weer terug .. eigenlijk meteen de volgende dag al.  Het is toen even redelijk goed gegaan.. maar na een paar maanden toch weer met regelmaat aanvallen.

Vorige week nogmaals een ablatie gehad voor ... AVNTR..  De dag erna uren aan een stuk overslagen met pauzes.. heel naar..  Ik begrijp dat overslagen veel voorkomen na een ablatie en dat dat tijd nodig heeft. Maar... afgelopen zondag en maandag toch weer een tachycardie aanval gehad.

Kan dit een voorbode zijn dat het wederom niet gelukt is? Of kan het bij een ablatie voor een AVNTR voorkomen dat je nadien toch nog tachyaanvallen krijgt? Ik begreep van de arts die de ablatie deed dat het nu toch echt gedaan moest zijn met de aanvallen.  Ze hebben hem mooi kunnen opwekken en zagen ook precies dat het littekenweefsel de vorige keer niet goed gevormd was.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


10 REACTIES

  • R H avatar
    @hartpatient..Daar geef ik je gelijk in. Ik verkies een ablatie ook boven medicatie. Die medicijnen daar kan ik echt niet tegen en daar functioneer ik totaal niet op.Helaas deed de ablatie bij mij wel pijn.. maar dat is kennelijk niet echt gebruikelijk. Als ik het weer moest doen zou ik het gewoon doen.. In de meeste gevallen hebben mensen er wel baat bij.. dus voor de mensen die dit lezen. Ik zou er gewoon voor gaan.

    0
  • H P avatar
    Eigenlijk wil ik alleen maar zeggen dat een ANVRT ablatie te verkiezen is boven medicijnen.en dat het bij mij gelukt is. Mensen die voor het punt staan van ablatie of niet, het is bij mij goed verlopen. De ablatie viel ook heel erg mee, geen pijn gehad. Achteraf dacht ik waarom heb ik dat niet eerder gedaan.Mijn eigen cardioloog wilde het niet doen, te riskant. Ben toen voor een second opinion naar het Catharinaziekenhuis gegaan.Wat een verschil daar, bij mijn eigen cardioloog had ik totaal geen vertrouwen, daar had ik alle vertrouwen.in de cardiologen.

    0
  • R H avatar
    hoi Hartpatiënt.De eerste keer hebben ze het bij mij in Genk gedaan.. Ik woon zelf in Belgie en mijn behandelend cardioloog zat in Turnhout.. welke contacten hebben met Genk.. Daar was ik niet tevreden over en ben toen voor een second opinion naar Brussel gegaan.Toen ik daar kwam voor een ajmalinetest (test om te kijken of je Brugada hebt).. kreeg ik een tachyaanval toen ik op het punt stond naar huis te gaan en mijn parkeerkje wilde betalen. Ik ben dus teruggegaan en mijn behandelend cardioloog aldaar heeft me direct opgenomen en ingepland voor een nieuwe EFO. Dit is gedaan door een Italiaanse professor die werkzaam is in Brussel . Ik heb absoluut geen twijfel over dat ziekenhuis .. Het is een veelbelovend ziekenhuis met de artsen .. Het is gewoon op dat gebied het ziekenhuis in Belgie. Er komen allerlei artsen uit de hele wereld. Ik kan dus wel zeggen dat ik wel vertrouwen in hen heb. Maar ja.. het kan gewoon wel goed mogelijk zijn dat er nog iets anders speelt wat ze tijdens beide EFO's niet hebben kunnen opwekken.. Het is dus nog even afwachten.. De definitieve uitslag van de ajmalinetest heb ik nog niet.. In principe was hij goed.. maar prof. Brugada moest er ook nog overheen kijken. Ik was dus nog doende daar met e.e.a. .. Die Efo kwam er eigenlijk toevallig tussendoor. Ik vond het overigens een adequaat optreden van mijn arts.. normaal gesproken kun je eerst een paar maanden wachten op een Efo.

    0
  • H P avatar
    Sorry heb de ablatie in 2014 gehad, ik ben bezig met een verhuizing! Dat had ik voor de operatie ook niet gekund

    0
  • H P avatar
    Ik heb ook een ANVRT ablatie gehad, maar dan door dr in 2016.Ik ben helemaal genezen, kan alles weer doen. Bij mij ging een hartritmestoornis in het begin vanzelf weg, maar de laatste 8 jaar niet meer. Ik moest dan elke keer naar het ziekenhuis om het weg te laten spuiten. Ik woon in de Randstad en ben speciaal naar het Catharinaziekenhuis gegaan. Zoek een goed ziekenhuis uit en laat de ablatie doen. Medicijnen helpen op den duur niet meer

    0
  • W P avatar
    de AVNRT 'die hards' bij elkaar! Shit .... toch weer problemen...

    0
  • R H avatar
    hoi ..hihi je hebt niet gezien dat ik het was.. maar ik ben het ... ;) helaas toch weer klachten dus..

    0
  • R H avatar
    Dank je voor je antwoord. Het is helaas wederom exact hetzelfde gevoel als wat ik altijd heb , al jaren, en wat al meermaals on the spot is gevangen door de ECG.. omdat ik ten tijde van een aanvall in het ziekenhuis was. Het gevoel wat ik kreeg na de ablatie is dus exact hetzelfde gevoel als dat ik altijd heb.De aanval start plots en gaat plots ook weer. Te snelle hartslag, benauwdheid, raar gevoel op de borst en in de hals. Maar ja.. ik zal dus moeten wachten op wat de cardioloog zegt de 20e. Waarschijnlijk komt het er op neer dat ik gewoon weer een paar maanden moet afwachten. IK hou er iig rekening mee dat het weer een voorbode is dat het er dus gewoon nog steeds zit.

    0
  • H V avatar
    Ondanks dat het slagingspercentage hoog ligt zijn er toch best wel mensen die niet direkt tot het hoge succespercentage behoren.Ik zelf heb 3 ablatie's achter de rug . 2 voor AVNRT en 1 voor AT.Ik wist iedere keer onmiddellijk dat het niet gelukt was. Ben tenslotte ervaringsdeskundige en weet hoe het voelt. Dat het niet slaagt kan verschillende oorzaken hebben...complexiteit, ervaring operateur of problemen met de littekenvorming en het opstaan van nieuwe ritmestoornissen.Helaas wordt daar niet altijd direct actie op ondernomen omdat de medische wetenschap uitgaat van een een benigne ( goedaardige ) ritmestoornis. Hier wordt nog wel eens voorbij gegaan aan het feit dat het je hele leven en werk kan beïnvloeden. In mijn geval was het niet leefbaar/werkbaar ..er moest wat gebeuren.In jouw geval zou ik gaan voor weer een EFO en direct aansluitend weer ableren indien mogelijk want dat gezeur met holters schiet niet op ( op het moment dat je hem draagt gebeurd er vaak niks ) en dat zorgt ervoor dat je weer veel te lang moet wachten op evt behandeling. Een ECG laten maken kan vaak ook niet op stel en sprong...en dan ben je aan de beurt en dan schiet de stoornis er net weer uit :( .Lees eens mee / schrijf mee op het forum.. onder de strijd om serieus genomen te worden..gestart door .

    0
  • L D avatar
    Het gevoel van hartkloppingen is soms moeilijk te duiden. In mijn ervaring kan het soms ook veroorzaakt worden door het normale ritme, dat alleen dan te snel gaat. Een ECG-registatie tijdens uw klachten is daarom erg belangrijk omdat we dan veel beter kunnen beoordelen wat het is.Als u typische aanvallen heeft dat het hartritme acuut zeer snel wordt en weer acuut daalt naar normaal, dan is het natuurlijk heel waarschijnlijk dat u nog een ritmestoornis heeft. Het kan inderdaad zo zijn dat het weer niet gelukt is, maar dat is bij een AVNRT zeldzaam. Het kan ook zijn dat u 2 ritmestoonissen heeft, en dat de 2e nu opspeelt.Probeer dus een ECG te laten maken tijdens uw klachten en vraag of ook andere ritmestoornissen zijn uitgesloten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy