// Zorg algemeen

AVNRT verloop na bevalling

GoedemiddagIk ben een vrouw van 35 en net bevallen van mijn 3e kindje. Sinds mijn 20e heb ik soms last van korte hartkloppingen en pas in deze 3e zwangerschap zijn mijn klachten heel heftig geworden en is in het ziekenhuis de stoornis via ECG gevangen en gediagnosticeerd als AVNRT. Klachten zijn dat mijn hartslag ineens naar 270 bpm schiet en waar het vroeger na een minuutje stopte kan het nu zonder medicatie zo een uur doorgaan. Inmiddels ben ik bevallen met hartbewaking, dit ging gelukkig goed. Sinds de diagnose tijdens zwangerschap slik ik dagelijks 280mg Verapamil en dit slik ik nu dus nog. Met Verapamil zijn de klachten minder maar de aanvallen breken er zo nu en dan nog steeds doorheen.Volgens de cardioloog zouden mijn klachten na de zwangerschap moeten verdwijnen tot het niveau dat het altijd was (dus af en toe een korte hartklopping). Echter heb ik alweer 2 heftige aanvallen gehad sinds de bevalling een week geleden.Mijn vraag is welke ervaringen u kent met AVNRT en verloop na zwangerschap / bevalling. Hoeveel tijd heeft het lichaam nodig om weer op het oude niveau (dus slechts af en toe een korte hartklopping) te komen? Zou de 280mg Verapamil te laag zijn en is het zinvol de medicatie te verhogen (baby is inmiddels gezond geboren) of moet ik gewoon nog even geduld hebben?Ik maak me zorgen dat de AVNRT zo blijft en dit is met 3 kinderen wel erg hinderlijk mede omdat de hartslag zo hoog is (altijd rond de 270 bpm).Alvast heel veel dank voor uw reactie!

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Gefeliciteerd met uw derde kindje!.Het is inderdaad bekend dat tijdens de zwangerschap maar ook tijdens het kraambed vrouwen meer gevoelig zijn voor ritmestoornissen.Wat wel wat vreemd is is dat het de vorige 2 keren niet optrad; zo'n ritmestoornis kan op een dag ook gewoon wat vaker gaan voorkomen.Ik adviseer u om niet nog meer verapamil te nemen en gewoon nog een paar weken af te wachten.Gelukkig is het zo dat een AVNRT heel goed te ableren is, wat een blijvende oplossing is. Als het over een maand of 3 nog steeds zo onrustig is, dan adviseer ik u ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy