// Zorg algemeen

AVNRT ablatie of niet nodig?

Hallo allemaal,

Ik zal even een korte historie geven. Sport al mee dan 10jaar fanatiek en doe aan bodybuilding . Gebruik sinds 4 jaar ook anabolen. Na een bloedtest waar uit bleek dat mijn testosteronlevels laag waren ben ik dit gaan overwegen. Mijn huisarts en cardioloog zijn ook op de hoogte.

Ik loop sinds 2 jaar bij de cardioloog.Voor terug komende hartritme problemen. Mijn klachten zijn dat mijn hart ritme uit het niets naar 200+ gaan. Meestal een aantal minuten.Als dit lang aan houd krijg ik druk op mijn borst en kramp in kaak/nek. Meestal is het kort, was 1 keer 20min. Ik zorg er dan voor dat ik ga zitten of frisse lucht opzoek en dan verdwijnt het weer snel. Heb dit in mijn jeugd ook een enkele keer gehad. Maar mijn huisarts scheepte het af als hyperventilatie. Ik raak niet in paniek, maar heb er wel een soort adrenaline gevoel. Dit zorgt er voor dat mijn nachtrust de komende 2 nachten aardig verstoord worden. Verder heb ik dit ook in rustfase wel eens tijden sporten. Maar kan na een aanval weer gewoon verder sporten zonder dat ik er weer last van krijg.

Toen ik het bijna elke week begon te krijgen ben ik naar mijn huisarts gegaan en deze heeft me door verwezen naar het  ziekenhuis. Na allerlei testen, ECG/EGO/CT/MRI werd geconstateeds dat mijn (EF) ejactiefaractie van mijn (LV) linker ventrical 43% was. Normaal is dit tussen de 50-60% Maar dit verder geen aanleiding was tot mijn andere klachten.

Na nog een aantal maanden testen en aantal keer met een holterlast te hebben gelopen verdwenen de klachten. En was het advies na een jaar een controle van mijn EF te laten doen.

Ik ben iemand die graag controle heeft en ben daarna zelf gaan zoeken of en hoe ik mijn EF zou kunnen verbeteren. Heb een aantal onderzoeken gelezen en ben toen overgegaan tot actie. Na een jaar is er een controle uitgevoerd. En heb ik mijn EF hersteld naar 56%.

De klachten zijn in dat jaar niet terug gekomen. Maar na een halfjaar na deze controle is het weer begonnen. De cardioloog noemt dit episodes, ik heb het dan elke week wel een keer. Dit gebeurt niet tijdens inspanning, maar zelfs onder de Douche/traplopen. Wat ik wel merk is dat zodra ik dus frise lucht krijg dit snel overgaat. Ik ben toen ook door een longarts op alles getest wat er mogelijk was. Uit de testen kwam niets te voorschijn. Alles is zelfs bovengemiddeld.

Loop ondertussen ook bij psygoloog omdat het misschien tussen me oren zit. Ik ervaar er ook stress , dat ik niet weet wat ik had. DIt uitzich in slaap problemen.

Vanaf 17-01-2017 zijn mijn klachten weer weg.Mijn cardioloog had als enige optie een loop recorder te laten inplanteren. Zodat ik eigelijk 24/7 in de gaten gehouden word.

Vorige week is nu geconstateerd dat ik AV-nodale re-entry tachycardie (AVNRT) heb. Mijn hartslag ging uit het niets van laag naar 240slagen per minut en plotsling weer terug naar normaal.

Ik heb nu de keuze ablatie te doen, wat aangeraden wordt door mijn cardioloog. Of medicijnen te nemen. Of het zo te laten.....

Ik zal mijn vragen die ik heb nu stellen en hoop dat iemand deze kan beantwoorden.

- Kan ik met een AVNRT gewoon oud worden en kan dit verder eigenlijk geen kwaad?

- Complicaties op lange duur met of zonder medicijnen

- Nachtdiensten vermijden voor een stabieler ritme en minder kans op (extra) hartklachten?

- Tips om een aanval op te lossen die op internet staan. draaien op oogbollen, druk zetten op borst, nekaders voorzichtig masseren. Adem inhouden.

-  Wanneer medicatie: structureel of als je het voelt aankomen/verwachte situatie? Ik ken iemand die WPW heeft en neemt zijn medicatie alleen als hij voelt aankomen.

- Duur van ablatie bij AVNRT?

- Is er bij AVNRT garantie dat na een ablatie het echt weg blijft en of terug groeit?

- Narcose wordt volgens mij niet gedaan, maar valium mag wel?

- Voelt ik er iets van tijden de operatie, als ze het moeten opwekken?

- Hoe groot is de kans op complicaties? PACEMAKER enz..

- Kan ik er ook voorkiezen ablatie uit te stelen voor later?

 

Mijn probleem met ablatie is vooral dat ik niet onder narcose kan. 2-4uur staat er voor zoon ingreep. Ik weet niet of ik de spanning aan kan, ook om dan zolang niet te bewegen. De kleine kans dat er iets mis gaat en het dan ook goed miskan gaan. Door een pacemaker voor het leven te hebben. En dat dit waarschijnkijk geen genezing is, maar het terug kan komen of misschien een bundel vergeten wordt. En dit dan opnieuw zou moeten ondergaan.

Ik weet dat dit allemaal veel tekst is, alvast bedankt voo jullie tijd!!

 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Een lange historie al...ik zal proberen Uw vragen te beantwoorden.De AVNRT, zoals we hem noemen, is een veel voorkomende, onschuldige hartritmestoornis. Bij sommige mensen kan het gebeuren dat er midden in het hart, laag in de rechter boezem, een kringstroompje gaat ronddraaien rondom de AV-knoop, vaak met een frequentie van zo'n 200 slagen per minuut; dit begint meestal heel plotseling, en stopt vaak ook weer vanzelf. Als de ritmestoornis niet vanzelf stopt, kun je inderdaad proberen diep te zuchten of te persen. Masseren in de hals is vrij moeilijk, en drukken op de oogbol wordt afgeraden omdat dit voor het oog niet goed is. Het kan ook voorkomen dat de hartkloppingen niet spontaan overgaan, en dan kunnen we in het ziekenhuis dit met een kleine injectie eenvoudig behandelen.Zoals ik als schreef, het is een onschuldige aandoening en kan helemaal geen kwaad. Maar het is wel vervelend, zeker als je er zo vaak en onvoorspelbaar last van hebt. Bij sommige mensen kunnen medicijnen aanvallen voorkomen, maar dan moet je langdurig medicijnen gebruiken. Een medicijn om een aanval te stoppen kan handig zijn als de aanvallen weinig voorkomen en lang duren; in Uw situatie, als de ritmestoornissen maar kort duren, is dit waarschijnlijk niet zo zinvol.Bij een ablatie branden we met een katheter een littekentje in het circuit van de kringstroom; dit is een kleine ingreep met een kans op blijvend succes van meer dan 95%, die we in het algemeen onder plaatselijke verdoving doen. Meestal gebruiken we hiervoor geen narcose, enerzijds omdat het niet nodig is, anderzijds omdat een diepe slaap de ingreep voor ons lastiger maakt. Een heel zeldzame complicatie (

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy