// Zorg algemeen

AVNRT ablatie

Wellicht een hele rare vraag, maar is het mogelijk dat na een ablatie van een AVNRT na enkele jaren de doorgebrande bundel(s) in het hart uit zichzelf weer (enigszins) herstellen? In juni 2015 heb ik een ablatie ondergaan i.v.m. een AVNRT. Daarbij is zowel de snelle als de langzame bundel doorgebrand, resulterend in een totaal AV-block. Het laatste half jaar voel ik echter heel soms het hart weer "aanzetten", zoals dat voor de ablatie typerend was als voorbode voor de AVNRT. De hartslag versnelt dan heel kort (enkele slagen) maar gaat vanzelf (of na een kort geforceerd hoestje) weer terug op het standaard ritme. Ik kan de typische associatie met de AVNRT uiteraard verbeelden maar het is een gewaarwording die ik de eerste twee jaren na de ablatie helemaal niet had.

Vriendelijke groet, 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • T S avatar
    Ja, dat was jammer en erg zeldzaam inderdaad. Tegelijkertijd valt er goed te leven met zo'n ding; je kan veel ergere dingen hebben. Veel dank voor uw antwoord!

    0
  • L D avatar
    Spijtig om te horen dat u een pacemaker heeft overgehouden aan de AVNRT-ablatie. Het is een zeer zeldzame complicatie van de ingreep.Met zo'n AV-block is het vrijwel uitgesloten dat u nog een AVNRT krijgt. Wat u wellicht voelt zijn versnellingen van het hartritme uit een ander gebied. Vrijwel ieder mens heeft dit wel eens, maar het is mijn ervaring dat mensen die ooit een ablatie hebben gehad hier gevoeliger voor worden (omdat die versnellingen in het verleden nogal eens de AVNRT konden uitlokken).

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy