// Zorg algemeen

Avnrt --> a typische flutter

Beste meneer , Fijn dat u mij een duidelijk antwoord kan geven. Dus als ik het goed begrijp komt uit de avnrt een a typische flutter in mijn geval voort? Is een a typische flutter vreemder en gevaarlijker dan een typische? Ik kan gewoon nog steeds niet begrijpen dat ik dit ineens heb gekregen tijdens het sporten. 28 jaar lang niks gehad en ineens dit. Hoe kan dit zo maar ontstaan? Ik ben sinds het incident met ritmeprobleem erg onzeker en prober het een plekje te geven. Door een duidelijk verhaal gaat dan in ieder geval makkelijker. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Nee, een atypsche flutter komt niet uit een AVNRT voort. Een atypische flutter is veel zeldzamer dan een typische maar niet gevaarlijker.Een AVNRT kun je zomaar krijgen. Atypische flutters ontstaan bijna altijd als er een litteken in het hart is gekomen (bijv door eerdere ablaties of een chirugische behandeling).Hoe zijn die diagnoses gesteld? Als dat alleen op basis van een ECG is, dan kun je het nooit zeker weten en zeker niet als het een computer-verslag is, of het ECG is beoordeeld door een onvervaren dokter. Het zou best kunnen zijn dat het telkens om een AVNRT gaat en dat er een foutieve diagnose flutter is gesteld.Een AVNRT is prima te behandelen met een ablatie. Bij de eerste ingreep is er 98% kans dat je er blijvend van af bent. Flutters zijn ook heel goed te behandelen met ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy