// Zorg algemeen

Atriumfibrilleren

11 jaar geleden werd vastgesteld dat mijn hartspier te dik zou zijn.Kreeg medicatie om mijn bloeddruk lager te krijgen.Ik doe aan tennis, fietsen en alle voorkomende klussen in en om ons huis. Dan heb ik geen last.Sinds ruim 3 jaar gaat mijn hart aan de hol als ik even stil zit.Dit gebeurd dan tijdens perioden van rust. Vooral mijn slaap werd erg gestoord. Sinds enige tijd heeft mijn cardioloog de Sotalol 40 mg vervangen door Amiodaron 200mg. Ik had daar in het begin ook problemen mee. (Na 1 week 3 x per dag een tablet en daarna 1 x per dag. )Dit ging niet goed. Na een ongepland bezoek bij mijn cardioloog werd ik door verwezen naar de hartbewaking voor een stroomstoot. Echter door wachten op de 6 uur pauze van voeding is mijn ritme vanzelf hersteld. Wel werd gezegd dat ik 3 weken 2 x daags amiodaron in moet nemen. Ik nam dit medicijn in tijdens de maaltijd zoals in de bijsluiter vermeld. Maar af en toe voelde ik mijn hartritme toenemen met daarbij het gevoel dat ik flauw zou vallen. Een vreemd gevoel wat naar mijn hoofd steeg.Nu nadat ik de fenprocoumon voor de maaltijd inneem en de amiodaron binnen 5 minuten na de maaltijd lijkt het goed te gaan.Binnenkort ga ik dan weer over op 1 x daags amiodaron 200mg.Het lijkt nu onder controle maar vraag ik me wel af om de hoeveel tijd mijn lever en longen gecontroleerd moeten worden. Want van de bijsluiter word je niet vrolijk.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J L avatar
    Vanaf november 2014 tot heden geen stoornis meer gehad. Vanwege te veel zonlicht dat zichtbaar werd door gezwollen handen is iom huisarts en dd cardioloog geadviseerd de medicatie te halveren. Dus sinds april 2015 slik ik nog 100 mg per dag en in het weekend 2 x 100 mg.

    0
  • A M avatar
    amiodaron is het krachtigste anti-ritmestoornissen middel wat er is, maar heeft inderdaad een angstaanjagende bijsluiter met bijwerkingen die gelukkig niet bij iedereen voorkomen. Sommige mensen verdagen het middel jarenlang zonder ernstige problemen, anderen hebben vanaf het begin last van misselijkheid, intolerantie voor zonlicht, slecht slapen en andere problemen. Die klachten kunnen maken dat het middel eigenlijk niet wordt verdragen en zal worden gestopt. Bij langer gebruik worden de lever -waarden en schildklier waarden 1x per 3-6md gecontroleerd en een longfoto 1x per jaar. Soms zijn er klachten die de verdenking doen rijzen op een probleem en worden deze onderzoeken naar aanleiding daarvan eerder uitgevoerd. Bij (verdenking op-) longproblemen wordt vaak ook nog onderzoek uitgevoerd naar het vermogen van de longen om zuurstof op te nemen. Bij longproblemen moet het middel worden gestaakt. Bij afwijkingen van lever- of schildklierwaarden hoeft dit niet altijd, zeker niet als het middel een goed effect heeft op de ritmestoornissen. In het algemeen is er geen " beter" anti-aritmisch middel dan amiodaron beschikbaar. Dus als amiodaron moet worden gestopt, moet de ritmestoornis worden geaccepteerd, of kan overwogen worden een catheterablatie uit te voeren

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy