// Zorg algemeen

atriumfibrileren

Mijn vader heeft 6 jaar geleden 6 omleidingen gehad en was nu ter controle bij de cardioloog en bleek atriumfibrileren te hebben op het Ecg. De cardioloog heeft hem andere bloedverdunners gegeven Apixaban ipv Acetyl.

Mijn vraag is hoeft hij dan geen echo te ondergaan, want hij hoeft pas over een jaar terug te komen dat vind ik erg lang.

Gaarne zou ik hierop een antwoord willen krijgen.

Bvd

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L d avatar
  Aan: U schrijft over een scoringsinstrument in verband met wel/geen bloedverdunner behandeling.Zou u dat iets nader toe kunnen lichten?Welk instrument betreft dit en bij welke score is een bloedverdunner wenselijk?Alvast dank,.

  0
 • M L avatar
  Dank je voor het antwoord

  0
 • F S avatar
  Dank voor je vraag. De eerste en belangrijkste stap bij atriumfibrileren is het starten van adequate bloedverdunning, bv in de vorm van apixaban. Dit is van belang omdat mensen met atriumfibrileren een verhoogde kans hebben op het krijgen van een TIA of herseninfarct doordat er in de boezem van het hart stolsels kunnen ontstaan. Indien de atriumfibrilatie niet gepaard gaat met klachten dan kan het voldoende zijn om enkel deze bloedverdunning te starten. Overigens hoeft niet iedere patiƫnt met atriumfibrileren te starten met bloedverdunning. Dit is afhankelijk van de risicoinschatting die gemaakt wordt met behulp van een scoringsinstrument. Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy