// Zorg algemeen

atrium/boezem flutter boezem/atriumfibrilleren

Hallo heb sinds mei een crt-d . Waar ik hier ook vragen over had gesteld. Nu heb ik dus las van flutter en fibrileren zowel boezem als atrium. Door dit gedoe doet mijn crt-d nu dus niet wat hij moet doen. Het biventriculaire deel werkt nu slechts voor een klein percentage. Ik heb inmiddels al een ecv gehad en 2 augustus staat de volgende gepland. Ik gebruik nu amiodaron en de cardioloog hoopt dat dit nu wel gaat lukken. Volgens hem ben ik anders door de opties heen. Maar ik lees hier, dat er vaak een ablatie word gegeven. Dat schijnt dan via de lies te gaan, nu heb ik het volgende probleem ik heb geen vena cava inferior. nu is mijn vraag gaat die ablatie door deze ader of is er ook een andere weg. En als dit niet kan wat zijn dan mijn andere opties. Nu heb ik weinig aan mijn crt-d en dat was al een behoorlijke ingreep , een minithorax met de nodige complicaties. Mijn hart heeft nog een pompkracht van 15%. Hopelijk heeft u nog een bruikbaar advies


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    U geeft goede informatie om te kunnen antwoorden. Bij boezemfibrilleren kan het zo zijn dat de CRT-D niet meer goed functioneert, omdat het eigen hartritme te snel gaat, en de CRT niet meer werkt.Als medicijnen te kort schieten (wat eigenlijk bij u ook al het geval is, omdat de cardioversie niet werkte; ik veracht dat een twee cardioversie ook niet lang zal werken), dan kan ablatie overwogen worden. Dat kan in twee vormen: een uitgebreide ablatie om het geode ritme te bewaren (pulmonaalvenenisolatie), maar dat kan bij u niet omdat u geen onderste holle ader heeft (vena cava inferior), wat overigens zeer zeldzaam is. Deze ablatie moet altijd via deze vena cava inferior worden uitgevoerd).Een andere ablatie, de ablatie van de bundel van His, is een veel meer eenvoudige ablatie, waardoor het boezemfibrilleren wel blijft bestaan, maar het hart veel trager gaat kloppen en uw CRT weer zijn goede effect kan hebben en u zich weer beter gaat voelen. Deze ablatie is zo eenvoudig dat hij ook via een ader onder uw sleutelbeen zou kunnen worden uitgevoerd (langs de andere kant dan waar de CRT-D is geplaats, natuurlijk). Hoewel dit laatste is een bijzondere benadering is, is het technisch goed mogelijk en wat mij betreft een goed alternatief als er geen andere mogelijkheden meer zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy