// Zorg algemeen

Atrium septum Defect

Bij mij is vijf jaar geleden een ASD vastgesteld. Er zou ook een aneurysma in de buurt van het “lek” zitten. Ik ben bij drie verschillende cardiologen geweest, ik ben helemaal getest en heb hartfilmpje en echo gehad. Er lekt bloed door het ASD. Ik ben geboren met het ASD maar in die tijd werd dit nog niet onderzocht. Mijn conditie gaat behoorlijk achteruit de laatste twee, drie jaar. Vooral met wandelen en fietsen raak ik soms erg buiten adem en bij heel warm weer word ik helemaal rood en misselijk, ik krijg lamme armen en benen en erna ben ik een tijdje “van de wereld”. ik ben hierdoor al eens van mijn fiets gevallen. Vooral mijn eeuwige moeheid en kortademigheid leken mij aanleiding om het ASD alsnog te opereren, maar de cardiologen vinden dit niet. Hoe gevaarlijk is het nu precies en wat kan ik verwachten in de komende jaren nu dit ongeopereerd blijft? Mijn beide ouders en mijn oma waren hartpatiĆ«nten. Dank voor uw aandacht

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Dank voor uw vraag.ASD staat voor "atrium septum defect" oftewel, er zit een gaatje in de wand die de twee boezems van elkaar scheidt. Als het gaatje klein is, dan zal de rechter hartshelft er niet door belast worden. Als het groter is, kan dit wel gaan gebeuren en is er mogelijk een indicatie om het gaatje te sluiten. Als u nu deze klachten heeft en vijf jaar geleden voor het laatst bent gecontroleerd, raad ik u zeker aan om langs uw cardioloog te gaan. Hij kan dan bepalen of onderzoek naar het hart of naar andere zaken noodzakeijk is. Als het ASD dus klein is, en het hart daarom niet belast, dan is er geen gevaar en zal het ook geen verklaring zijn voor uw klachten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy