// Zorg algemeen

Atriale tachycardie

Beste Cardiologen,

Afgelopen vrijdag heb ik een pacemaker gekregen, een CLS om precies te zijn.
Nu paced hij heel goed als mijn hartslag te laag is, maar hij paced ook als ik al een tachycardie heb en dit zou hij niet moeten doen. In het ziekenhuis gaven ze aan dat het een atriale tachycardie is waarbij de pacemaker gaat meedoen en dat zou niet moeten. Het was zaterdag, dus de zaalarts had nagevraagd of het kwaad kon of niet, zodat ik naar huis kon. En dit kon geen kwaad.

Zou dit iets zijn waar de pacemaker aan moet wennen en waardoor het na verloop van tijd weer weg gaat? Ik heb namelijk een afspraak over 2 maanden staan, maar weet niet of het slim is om eerder terug te gaan hiervoor. Ik heb het wel 20 keer op een dag, maar maximaal 2 minuten. Heb op zo'n moment wel een benauwd gevoel en het voelt niet lekker, maar verder geen last van.

Wat zou u mij adviseren?

 

Met vriendelijke groet,

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


5 REACTIES

 • H V avatar
  Alle,Ben ook er erg benieuwd hoe het met jullie nu gaat en of er een oplossing is gevonden. Ook ik heb een 2 draads pacemaker (niet onthouden welke type) sind december 2015. Eerste jaar geen problemen. Maar daarna steeds vaker (meerdere keren per dag) ca. 2 seconden duizelig alleen als ik rustig zit en hartslag dus laag zou moeten zijn. Bij opname met magneet op pacemaker bleek ook mijn pacemaker bij ritmestoornis in boezem in de mode te springen waarin hij tachycardie veroorzaakt (maximaal ingesteld hartritme). Omdat mijn eigen lichaam in de kamer nog 96% van de pulsen gaf en ik veilig autorijden belangrijker vind dan goed sporten, hebben ze de pacemaker minder gevoelig voor boezemritmestoringen volgen ingesteld en de maximale tachycardie op 130 slagen per seconden ingesteld. Helaas ben ik afgelopen vrijdag (wederom na het chineeseten) 30 seconden duizelig geworden en daarna bijna 2 minuten flauwgevallen (buiten bewustzijn) Met ambulance afgevoerd na dat wederom tachycardie op monitor was te zien. Volgens cardioloog kon dit echter niet de oorzaak zijn omdat tachycardie een opgejaagd gevoel en geen duizeligheid benauwd en flauwvallen zou veroorzaken. Toch heeft pacemakerspecialist gevoeligheid verder beperkt en maximale tachycardie verder verlaagd naar 120 slagen per seconden. Nu weer thuis. Maar geen chinees met veel Ve-tsin meer eten en hoop dat het nu goed gaat.Groet

  0
 • - - avatar
  Hoe gaat het inmiddels met jullie? Bij mij blijft de pacemaker nog altijd aanvalsgewijs racen in rust. Er is bij mij nog altijd geen oplossing gevonden voor dit probleem.Overigens wel heel toevallig dat we alle drie dezelfde pacemaker hebben en met hetzelfde probleem kampen!

  0
 • H O avatar
  Dit probleem met de CLS (Biotronik Eluna 8) is blijkbaar geen eenmalig probleem. Ook bij mij reageert de CLS de hele dag door met korte en soms ook lange ritmeversnellingen (tachycardie) op momenten dat hij met een laag ritme zou moeten pacen. Ook bij een rustige wandeling b.v. gaat hij na een korte tijd ineens naar de 160 en blijft dan daar zolang ik door blijf lopen. In de nacht omdraaien in bed is ook voldoende om de CLS kort aan het racen te krijgen. De eerste uren op de dag reageert de CLS nog veel heftiger ofwel ik nu voor 99% gepaced wordt (zou 100% moeten zijn). Zelf Biotronik kon er niets aan doen en was een laatste ablatie (4e) een mogelijke uitkomst. Maar helaas heeft deze ablatie ook geen verbetering gegeven. Blijkbaar vindt mijn beetje overgebleven eigen ritme nog steeds kans om de CLS te verstoren. Nu wordt opnieuw overleg gepleegd met Biotronik om te kijken wat er nog te veranderen valt kwa instelling. Hopelijk is er nog iets aan te doen, want mijn lichaam reageert heel heftig op dit racen en het kost me erg veel energie. Helaas zijn pillen voor mij ook geen uitkomst.

  0
 • - - avatar
  ,Wat toevallig. Ook ik heb een pacemaker met CLS, daarbij had ik ook een atriale tachycardie (naast andere ritmestoornissen waarvoor ik ablaties heb gehad; sinusknoop ablaties en AV-knoop ablaties). Ook ik had last van een tachycardie waarbij de pacemaker ging mee doen. Ik werd er ook heel erg benauwd bij, waarbij het lijkt alsof mijn hart uit mijn borstkast trilt en ik me niet lekker voel. In eerste instantie is er geprobeerd om de atriale tachycardie te behandelen met medicatie, dit mocht niet baten. Onlangs mijn 6de ablatie gehad om de atriale tachycardie te verhelpen. Ablatie (epicardiaal) is geslaagd. Ik word nu voor 100% gepaced zowel in de boezem als in de kamer. Echter, blijft de tachycardie met de daarbij horende (bovenstaande) klachten door de pacemaker bestaan. Dit komt meerdere keren per dag voor (minimaal 10x) waarbij ik in rust ben en de pacemaker ineens door schiet naar +/- 150. Dit duurt niet lang (hooguit 2 minuten), maar is wel uiterst vervelend. Ook midden in de nacht gebeurd ik, waardoor ik ervan wakker wordt. Tot nu toe is er nog geen verklaring voor gevonden..

  0
 • A M avatar
  Tja, dat is inderdaad soms een probleem als de atriale tachycardie zich afspeelt tussen de hoogste en laagste frequentiewaarden van de hartslag die ingesteld zijn in de pacemaker. Als u er geen last van hebt is het meestal geen probleem. Als u wel last hebt, is de oplossing meestal het behandelen van de ritmestoorni met pillen of catheterablatie.

  0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy