// Zorg algemeen

Atriale fibrillatie?

Ik ben een vrouw van 31. Sinds een paar maanden heb ik af en toe een vreemde 'aanval'. Het begint met een vreemd gevoel, het gevoel dat er iet mis is, en dan voel ik mijn hart bonken. Voel ik dan aan mijn pols, dan slaat die plots supersnel en onregelmatig, er zit geen ritme meer in, het doet maar wat. Dit duurt nooit lang, zowat 10 seconden. Maar wel heel akelig. Het begint zomaar, als ik rustig zit te werken of te praten met iemand.

Ik ben doorgestuurd naar de cardioloog en ik moest drie dagen met een holter lopen. Tijdens die dagen kreeg ik geen aanval. Achteraf zei de verpleegster dat alles normaal was behalve dat ik vrij veel (goedaardige) overslagen had. Die voel ik af en toe ook wel eens, maar die aanvallen zijn echt heel anders. Ik kon de cardioloog geen vragen meer stellen, dus blijf ik er wat mee zitten. Ondertussen heb ik er weer eentje gehad, het gebeurt zowat een keer per maand. Als ik wat Google, doet het mij denken aan atriale fibrillatie of ventrikeltachycardie. Kan dat? Wat moet ik hier nu mee?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • G D avatar
    Bedankt voor uw snelle antwoord. Is er een kans dat het ventrikeltachycardie is?Dit is echt een prachtige website trouwens.

    0
  • L D avatar
    Het belangrijkste is dat er een registratie van uw hartritme is op het moment van de klachten. Er zijn ook apparaatjes die langer meegaan dan 3 dagen.Als het 10 seconde duurt, dan kan het bijna geen boezem-fibrilleren zijn. Hoogste kans is dat het een aantal overslagen achter elkaar is.Als u er last van blijft houden is er eenvolgende afspraak met uw cardioloog en aanvullend ondezoek nodig.Veel meer kan ik er nu niet over zeggen, omdat daarvoor meer gegevens nodig zijn. In het algemeen klinkt uw verhaal helemaal niet verontrustend.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy