// Zorg algemeen

Atriaal ritme, zieke boezem

Hallo allemaal, Inmiddels ben ik twee ablaties verder, eenmaal cryo en de laatste keer via RF. Ik ben nu bijna een jaar verder en sinds een aantal weken gebruik ik ook geen Amiodaron meer. Gelukkig! Ter controle heb ik nu wel een reveal gekregen. Klachten die ik heb blijken atriale tachycardieen te zijn. Gedacht werd in 1ste instantie dat het toch nog flutters of fibrilleren was. Verder aardig veel atriaal ritme waardoor soms een onregelmatig gevoel, druk op het hoofd, beetje zwart voor de ogen, duizelig.Volgen de cardioloog kunnen ze hier eigenlijk niets aan doen. Er zijn bij mij teveel cellen in de linkerboezem die het atriale ritme veroorzaken. Ik heb nu wel tambocor als pocket medicijn voor het geval ik een atriale tachycardie krijg. Twee weken geleden ben ik nog naar de SEH geweest omdat ik een hoog ritme had, 12 uur lang ongeveer. In het ziekenhuis was niets te zien. Gelukkig heb de Reveal, had ik gedrukt, en kon het andere ziekenhuis waar ik onder behandeling ivm ritmestoornissen zien dat het atriaal ritme betrof. Een tachycardie. Wederom: kunnen we niets aan doen. Soms zijn de prikkels neit goed en heb ik even een escape ritme, dus dan heel erg laag, bijvoorbeeld tijdens werken. Ook niks aan te doen wordt gezegd. Is dat allemaal wel zo? Is daar ook niet een ablatie voor, of wellicht pacemaker? Iemand hier ervaring mee, of een arts die nog opties heeft? Tuurlijk ben ik allang blij dat het niet, tot nu toe, de flutters of fibrilleren is, maar dit is ook heel erg lastig. Soms ook gewoon moe daardoor. Ik werk volledig gelukkig. Zijn er mensen met dezelfde problemen ivm atriaal ritme? Wat is jullie ervaring? Toen ik 2,5 was heb ik een open hart operatie gehad. Er was sprake van een Atrium Septum Defect II. Ook is nu gemeld dat ze nu meer mensen zien met deze klachten op mijn leeftijd nu 37 (33 toen de ritmestoornissen begonnen) die een dergelijke operatie hebben gehad vroeger. Ze zeggen dat mijn boezem ziek is. Daardoor heb ik allemaal cellen die prikkels afgeven en soms niet. Eigenlijk dus een geleidingsstoornis. Wie weet raad en heeft ervaring?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Fantastisch te lezen hoeveel baat u gehad hebt bij de ablatie behandelingen. Dat u niet helemaal "als nieuw" bent is jammer. Dit heeft natuurlijk inderdaad te maken met de hartoperatie die bij u is uitgevoerd en de belasting waaraan het hart blootgesteld is geweest in de periode voorafgaand aan de ablatie.Er is geen ablatie beschikbaar voor een situatie waarin u hartslag traag wordt en er een escape ritme optreedt. Technisch is het wel denkbaar dat een ablatie uitgevoerd wordt om de atriale tachycardie te verhelpen, tenminste als dat steeds hetzelfde type atriale tachycardie is. Maar als u te horen hebt gekregen dat er teveel afwijkende cellen zijn, is het maar de vraag of dat zo is.En: ook als het technisch mogelijk is, is het ook goed om stil te staan bij de vraag wat eventuele risico's zijn van nog een ablatie.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy