// Zorg algemeen

atorvastatine en LDL

ik gebruik nu ca 6 maanden atorvastatine 80 mg (voorheen 40 mg);

LDL is van 2,2, (maart 2016 en redelijk constant) naar nu (april 2017) 1,9 gegaan.

Totaal Cholesterol is 3,6

a) heeft het zin om met de 80 mg dosering door te gaan?

b)klopt het dat het totaal cholesterol tenminste 4 moet zijn ? (mijn analyserapport vermeldt een uitroeptekentje bij de 3,6 )

c) ik begrijp dat er een alternatief voor statine bestaat waarmee je de LDL tot onder de 1,8 richting de 1 zou kunnen krijgen . Welk middel is dat , welke kosten kleven daaraan en welke voor- en nadelen ?

d) is dat streven naar (extreem) lage LDL waarden wel zo zinvol en klopt het dat daar ook gezondheidsrisico's aan verbonden zijn? Cholesterol is immers een essentiele stof ?   

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Hallo.A. Uw cardioloog besluit welke dosering voor u goed zou zijn, en soms kan 80 Mg niet nodig zijn en deze verlaagd worden naar 40. Afhankelijk van uw voorgeschiedenis bepaald de cardioloog dat.B. Hoe lager een gemiddeld cholesterol hoe beter. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld familiair een hoog cholesterol en nergens last van terwijl andere een prima cholesterol hebben wat vele malen lager ligt en daarbij wel verkalking van de kransslagaders laten zien. C. Een ander middle wat sinds kort op de markt is, is een PSK9REMMERS . Dit zijn injecties die je eens in de twee weken moet injecteren. Omdat dit een nieuw medicament is komt niet iedereen daarvoor in aanmerking. Momenteel is het streven dat iemand een statine zoals atorvastatine gebruikt en daarbij ezetrol. En daarbij moet er een machtiging afgegeven worden naar de verzekering.D. Dat een ldl te laag is kan risico's met zich mee brengen. Omdat het nog kort ingebruik is zijn er geen resultaten op vele jaren gebruik. Mogelijk maar dat is gis werk kunnen er nadelige gevolgen aan zitten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy