// Zorg algemeen

Astma en hartmedicatie

Geachte cardiologen,

Is het mogelijk dat bepaalde hartmedicatie astma veroorzaakt? Ik ben dit een paar keer tegengekomen in bepaalde fora. Ik kan me dit niet voorstellen. Het lijkt me dat er in bepaalde mate astma of bronchitis (latent) aanwezig moet zijn en dat dit door medicatie getriggerd wordt. Zo is mij bekend dat o.a bètablokkers een astma aanval uit kunnen lokken. Is er een relatie tussen bloedverdunners en astma?

Bij voorbaat dank voor de reactie.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Dat een bepaalde bloedverdunner astma kan uitlokken is mij ook niet bekend. Met astma bedoel ik dan een chrionische onsteking van de longen waardoor het uiademen bemoeilijkt wordt. Wel is inderdaad bij mensen met allergisch astma (eventueel latent aanwezig zoals u zegt) bekend dat de vernauwing van de luchtwegen kan verergeren door een betablokker. Bij mensen met andere vormen van COPD of emphyseem is dit meestal niet zo.Bij aspirine kan bronchospasme (venauwing van luchtweg) voorkomen. Bij de bloedverdunner Acenocoumarol is dit niet beschreven.Ik raad u aan uw (huis) arts te consulteren als u denkt dat een van uw medicijnen een vernauwing van de luchtwegen veroorzaakt.vrindelijke

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy