// Zorg algemeen

ASD van 17 mm ontdekt op 49 jarige leeftijd

recent is er bij mij een asd ontdekt van 17mm. Op mijn eigen aandringen Is er een hartfilmpje en een hartecho  gemaakt, omdat ik al jaren heel erg moe ben en kort ademig Ik ben al 15 jaar onder behandeling van een internist voor een hypofyse tumor, die heeft zich daar helemaal blind op gestaard  en nooit een link gelegd met hartproblemen. Omdat ik zelf aangedrongen heb op een onderzoek naar mijn hart is dit nu aan het licht gekomen.

ik wil graag ervaringen horen van mensen die dit ook hebben. Buiten de vermoeidheid heb ik niet echt klachten. Mijn rechterhartkamer is vergroot door jaren zo te leven.

er volgen nu een aantal onderzoeken, slokdarmecho, catheterisatie en uiteindelijk operatie want niks doen is geen optie volgens de cardioloog.

ik vraag me afvwaarom ze het niet gelijk dicht maken, waarom eerst een belastende catheterisatie en dan nog een operatie via de lies ? 

Wie heeft ditzelfde meegemaakt ? Hoe zijn jullie ervaringen voor en na de ingrepen ? 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M V avatar
    U had als vraag nog waarom er een CAG gedaan werd. Dat kan om meerdere redenen zijn. Uw eigen cardioloog weet waarom hij/zij deze bij u aangevraagd heeft. maar u kunt denken aan bijvoorbeeld als het een operatie wordt dat ook de kransslagaders geopereerd worden. Of om een stuk diagnostiek.

    0
  • M V avatar
    Hallo. Het sluiten van een ASD (atrium septum defect) wordt via de lies gedaan. Het defect wordt met een paraplutje gesloten. De Nederlandse hartstichting legt het heel duidelijk uit. Op de afdeling krijgt u een infuus waar antibiotica over gegeven wordt omdat het een lichaamsvreemd materiaal is. Hopelijk krijgt u meerdere reacties via deze site.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy