// Zorg algemeen

ASD en VSD gesloten + hartritmestornis

Goedendag,Op jonge leeftijd ben ik 2 maal geopereerd aan ASD en VSD gesloten, mijn leeftijd is 47.jaar. Van de zomer heb ik daar hartritmestoornis bij gekregen en wacht nu op een ECV. Ik voel mij dan ook slecht vooral in de nacht heb ik moeilijk. Druk o de borst verdwijnt niet en ben daarbij ook erg duizelig. Ik heb slechte en minder slechte dagen. Over het algemeen voel ik mij afglijden. Ik slik momenteel 4 soorten medicatie. Carvedilol, Lisinopril, Pradaxa en Lanoxine. Dat is toch wel een veel maar kennelijk nodig. Pradaxa en Lanoxine heb ik na bezoek in augustus erbij gekregen na constatering hartritmestoornis. Ik was zomaar flauwgevallen en dat verklaart deze stoornis. Wat ik mij afvraag is wat mijn levensverwachting is want ik heb er een hard hoofd in dat ik oud ga worden en ga ik mij echt beter voelen na ECV. Ik rook en drink soms een wijntje, leef gezond en beweeg ook regelmatig zij het nu een stuk minder omdat ik snel moe ben en tot niks kom in dagelijks dingen. Probeer wel te wandelen 30 min per dag of iig te bewegen door boodschappen te doen of iets dergelijks.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • M K avatar
    Dank voor uw bericht. Kan ik u ook prive mailen over deze kwestie?

    0
  • L D avatar
    Het kan bijna niet anders dat u ritmestoornissen vanuit de hartboezem heeft; deze soms heel vervelend, maar zijn niet levensbedreigend!Ik wil u aanraden om met uw cardioloog te bespreken of catheter-ablatie niet een goede optie is. Om het ASD en VSD (gaatjes in tussenschot van de boezems en kamers, respectievelijk) te kunnen sluiten moet de chirurg uw hartboezem openen. Hij doet dat op de plek waar hij het makkelijkste bij kan, nl. de rechter boezem. Hierdoor ontstaat er natuurlijk een litteken en we weten heel goed dat dit litteken vele jaren later weer ritmestoornissen kan veroorzaken. Over het algemeen kunnen we deze ritmestoornissen heel goed behandelen met een catheter-ablatie via de lies. We zoeken dan het litteken op en maken aanvullende littekentjes om het "circuit" dat de ritmestoornis onderhoudt, te onderbreken. U bent er dan echt van af; pillen werken bij dit soort ritmestoornissen eigenlijk nooit. In het Catharina ziekenhuis voeren we veel van dit soort behandelingen uit.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy