// Zorg algemeen

ASD dichtmaken met device en nikkelallergie

Ik Heb een asf van 17 mm en er zit ook nog een klein gaatje onder.  Na een bezoek aan drie verschillende cardiologen weet ik niet welke keuze ik moet maken

De voorkeur van de cardioloog is het dicht maken met een device via de Lies. Ik heb echter een serieuze nikkel allergie en ben hier ook op getest. In Nieuwegein is mij verteld dat er een device is van de firma Occlutech met een speciale coating die geschikt is voor een nikkelallergie.

Op basis hiervan heb ik de beslissing genomen om in Groningen het ASD dicht te laten maken met dit type device. Nu ben ik echter door Groningen geïnformeerd  dat  occlutech in de studies mbt complicaties mensen met een nikkelallergie niet heeft meegenomen  dus dat er geen garanties gegeven kunnen worden dat er problemen ontstaan.

Zijn er hier mensen die gekozen hebben voor een minimaal invasie fa hart operatie, ipv percutane sluiting mits dat mogelijk is voor een ASD en die mij kunnen voorlichten over de voor - en nadelen? 

 

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • H V avatar
    Goedenavond,Ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Helaas is mij nergens verteld dat er een device bestaat zonder of met enig nikkel. Ik zou graag ook in contact willen komen met Groningen. Welk ziekenhuis is dit geweest? En welk arts heeft u geinformeerd dan zal ik ook contact willen opnemen. Ik hoor het graag!

    0
  • M V avatar
    Goede dag,Via het forum kunt u deze vraag ook stellen en misschien komen er veel reacties op.Misschien kunt u via de firma nog aan meer informatie komen over het product ( het parachutje) zelf. Veel succes in het maken van een keuze.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy