// Zorg algemeen

Ascal en atrium fribrilleren

Beste cardiologen.Zoals eerder op dit prachtige forum aangegeven heb ik, man van 56 jaar, nogal veel last heeft van atrium fibrilleren.Er gaat geen dag meer voorbij of ik heb het een aantal uren.Het ritme van het hart is rond de 50 en voelt rustig aan maar ik voel duidelijk het onregelmatige fribrilleren van de boezems.De medicijnen die ik gebruik zijn flecaninide bisoprolol en ascal.Mijn vraag:is de ascal 80 mg voldoende of dient de cardioloog mij door te verwijzen naar de trombosedient ?Het lijk mij dat de INR waarde goed in de gaten gehouden dient te worden vanwege het vele fibrilleren.Graag uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

  • P P avatar
    Sorry bij deze de bedoelde websitehttp://www.boezemfibrilleren.nl/behandelen/antitrombotische-medicijnen#.VCWBa1ocTq5 groet

    0
  • P P avatar
    Dank u voor uw bericht.Toch vreemd dat mijn cardioloog wel het medicijn acetylsalicylzuur 80 mg heeft voorgeschreven.Ik lees ook op deze website dat in mijn geval het niet nodig is.Bloeddruk is ook goed. groet

    0
  • L D avatar
    Boezemfibrilleren vergroot de kans op een beroerte. Echter, dat risico is niet voor iedereen het zelfde. Bij mensen met boezemfibrilleren en een heel laag risico is geen bloedverdunning (thormbosedienst, ascal of de NOAC's) nodig.De factoren die het risico bepalen zijn: hartfalen, hoge bloeddruk, leeftijd (>65 jaar), suikerziekte, eerdere beroerte of TIA, vernauwde bloedvaten, vrouwelijk geslacht. De officiele berekening kunt u terugvinden op http://clincalc.com/Cardiology/Stroke/CHADSVASC.aspx.Bij een score van o is geen enkele bloedverdunner nodig; bij 1 is het ook afhankelijk van bijvoorbeeld de bloedingsrisico's en bij 2 of hoger is het advies om thrombosedienst (OAC) of NOAC te gebruiken. Hoe hoger de score, hoe hoger het risico. U ziet dat ascal niet meer voorkomt; dat is zo sinds de laatste herziene richtlijnen uit 2012. Ascal wordt dus niet meer gebruikt bij boezemfibrilleren.het maakt niet uit of je vaak of weinig boezemfibrilleren hebt. De regels zijn voor iedereen het zelfde.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy