// Zorg algemeen

Artsen weten het niet! probleem hart, vocht, nieren maar wat is de oorzaak

Mijn vader is in juli 2018 jaar geopereerd, 4 omleidingen. Het gaat om een zeer sportieve en actieve man van 78 die nooit heeft gerookt en 6x per week bokstraining gaf.

na de operatie herstelde hij slecht, kortademig, moe, hoesten, geen opbouw conditie mogelijk en vocht in benen, rond longen en hart. hier heeft hij 3 maanden mee rondgelopen. doordat wij gevochten hebben om na te kijken of het misschien het hartzakje kon zijn, bleek dat het hartzakje inderdaad versteend was. Dit hartzakje is verwijderd in november 2018.

In die tussentijd heeft mijn vader een vasculites opgelopen die op zijn nieren is gaan zitten, daarvoor moest hij aan de prednison waardoor hij diabetis kreeg en insuline moest gaan spuiten.

Ook na deze operatie knapte hij niet op en werd er gezegd dat hij moest revalideren. echter dit ging totaal niet door algehele zwakte. na enkele weken ging het zo slecht dat hij opgenomen moest worden en bleek dat er veel vocht weer in zijn lichaam zat.

Dit blijkt het grote probleem te zijn, het wordt er af gehaald met pomp, infuus of/ en pillen maar komt steeds sneller weer terug. Dit duurt nog steeds door. en in de tussentijd is er van mijn vader niet veel meer over.

Omdat de artsen in Eindhoven het niet weten is eindelijk een academisch ziekenhuis ingeschakeld waar hij nu ligt in de hoop dat men daar achter de oorzaak kan komen wat dit allemaal veroorzaakt.

Zijn nieren worden goed in de gaten gehouden omdat deze door de medicatie natuurlijk ook flink te lijden hebben. Door die onderzoeken aan de nieren is wel ook aan het licht gekomen dat hij chronische lymfatische leukemie heeft, dit echter in een heel pril stadium (ouderdoms leukemie)

Mijn vraag na dit behoorlijk lange verhaal, en dat is nog lang niet alles is eigenlijk of er hier mensen zijn die dit of iets herkennen.

Het blijkt allemaal heel bijzonder te zijn en als artsen het al niet weten wordt het heel moeilijk, maar ik geef niet op. er zal toch een oorzaak moeten zijn.

Alvast bedankt om de  moeite te nemen dit te lezen en hopelijk herkent iemand iets wat mogelijk iets kan brengen.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • M V avatar
    Zo heftige situatie. Hopelijk gaan ze nu vinden en voelt de patiƫnt zich een stuk beter.Misschien herkent iemand op dit forum de klachten of heeft een zelfde verhaal en tips. Veel sterke gewenst

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy