// Zorg algemeen

Aprovel of irbesartan

Ik heb van de cardioloog jaren geleden aprovel gekregen voor het verlagen van de bloeddruk,na een minimaze operatie was dit niet meer nodig,nu 2 jaar later zonder mediccijnen was mijn bloeddruk toch weer te hoog en kreeg ik irbesartan,hetzelfde produkt als aprovel maar goedkoper,hier kreeg ik een heel rood dik hoofd van wat ik bij aprovel nooit gehad heb?heeft u hier meer van gehoord?volgens de cardioloog is het hetzelfde produkt alleen aprovel wordt niet meer vergoed en irbesartan en en ik blijf erbij dat het verschillende produkten zijn .nu heb ik 50 mg metropolol en mijn bloeddruk is flink verlaagt naar 114 x 60 hartslag 60 maar nu ben ik hier weer lijkbleek,doodmoe en kortademig van wat zou voor mij toch het meest geschikt zijn?ik heb amper contact met mijn radioloog en mijn huisarts bemoeit zich hier niet mee.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • F B avatar
    Hartelijk dank voor uw antwoord.Gr.

    0
  • P T avatar
    Een duideljke vraag.Irbesartan is een medicijn dat gebruikt wordt om de bloeddruk te verlagen.Het medicijn valt in de categiorie van angiotensine 2 antagonisten.Aprovel heeft als werkzaam bestanddeel irbesartan en is dus in principe hetzelfde als irbesartan. Er kan echter wel verschil zitten in de zogenaamde hulpstoffen of het omhulsel van de tablet.Het krijgen van een rood hoofd is een bekende bijwerking van angiotensine 2 antagonisten en kan dus optrden bij aprovel, irbesartan of iedere andere angiotensine 2 anatgonist. Dergelijke bijwerkingen kunnen soms ook opeens optreden bij mensen die het medicijn al jaren gebruiken.Op zich dus prima om een ander medicijn te proberen om de bloeddruk te verlagen in uw geval. Helaas heeft u echter ook bijwerkingen van de betablokker (metoprolol).Gelulling zijn er ook nog verschillende andere medcijnen die u kunt proberen, bijvoorbeeld een calciumantagonist zonder effect op de hartslag: amlodipine of barnidipine. Misschien dan toch goed om met dit verhaal naar de huisarts te gaan en om een ander medicijn te vragen.Succes!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy