// Zorg algemeen

Apneu en boezemfibrilleren

Vanaf zomer 2016 heb ik boezemfibrilleren en ik word hiervoorbehandeld met een flinke dosis medicijnen:edoxaban, verapamil, dogoxine, flecainide, pravastatine. Nu is er ook enkele maanden geleden matig ernstige slaapapneu geconstateerd. Ik lees overal dat boezemfibrilleren een van de verschijnselen kan zijn die hiervan het gevolg zijn. Heeft iemand hiermee ervaring? Ik krijg een beugel tegen de apneu, maar daarvoor is er een wachtlijst en het duurt na aanmerkingeven voordat de eventuele positieve gevolgen merkbaar zijn. Daar ik veel last van het boezemfibrilleren heb en bovendien ook van de bijverschijnselen van de medicijnen zou het fijn zijn als de beugel zou helpen. Anders wil ik aansturen op een ablatie. Maar hiervoor zijn ook weer wachtlijsten. Misschien kan ook iemand van de deskundigen reageren?

Bedankt alvast!


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J W avatar
    goedemiddag, ik heb slaapapneu en boezemfibrilleren en ik heb heb vorig jaar een ablatie gehad die niet succesvol was. Ik heb nog steeds veel last en gemiddeld een hoge hartslag van 80 tot 100 per min. Voor de ablatie wat dat ca. 60. Mijn slaapapneu is wel sterk verbeterd. ik slaap met een vitalaire apparaat incl. masker. Mijn ademstops zijn na de ablatie sterk gedaald naar gemiddeld 7 per uur gegaan ( laatste meting februari 2017). Als u bedenkt dat ik 5 jaar gelden met 56 ademstops per uur begon is dat een gigantische verbetering.

    0
  • L D avatar
    U snijdt een erg belangrijk onderwerp aan. Pas sinds kort zijn we ons bewust van de rol van slaap-apneu bij boezemfibrilleren.In mijn eigen ervaring komt slaap-apneu vaak voor bij patienten met boezemfibrilleren en ik heb inmiddels ook meerdere malen meegemaakt dat de behandeling van slaap-apneu ook leidde tot sterke afname of zelfs verdwijnen van het beozemfibrilleren. Toevallig zijn we in de regio Eindhoven bezig om subsidie te krijgen voor een project dat dit thema gaat onderzoeken, inclusief de vraag bij wie behandeling van de apneu nou de eerste stap is (wat ook dat weten we nog niet).Ik kan u zeggen in in mijn ziekenhuis, het Catharina ziekenhuis, de wachttijd voor ablatie slechts 3 weken is.Ook ik ben erg geinteresseerd in wie nog meer last heeft van slaap-apneu en boezemfibrilleren. We zullen een poll uitzetten.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy