// Zorg algemeen

aortaklep stenose

N.A.V. mijn opmerking over het filmpje op facebook.

sinds 2010 weet ik dat ik een aortaklep stenose heb, erg lastig niet levensbedreigend.

communicatie tussen ziekenhuis en huisarts was niet goed , blijven tobben diverse malen onderzocht maar helaas. mijn klachten kortademig, benauwd vochtvasthouden bekende oedeem benen.

eind 2014 komen we in een erfelijkheid onderzoen terecht, onze zoon heeft ARVM deze cardioloof vond mij niet zo best en na vele onderzoeken ben ik sinds april vorig jaar een kransslagader met 2 stents. Ging het beter met mij! Nee heb soms last van PVC,s niet levensbedreigend maar oh zo vermoeiend nou dan lig een een nacht en dag aan de monitor en mag je weer naar huis.

vorige maand weer een hele dag op de SEH aan de monitor atrium flutter /fibrilatie nee niet levensbedreigend maar wat vermoeiend, je ligt op een bed en je hart loopt de marathon men was net bezig om voor mij een cardio versie te regelen toen er ineens  een normaal ritme kwam, lag wel al vanaf 10.00 tot 15.30 aan de monitor.

 mijn laatst gemeten bloeddruk 156/66 hartfrequentie 48 . toch een lage dosis betà blokker.

ik word volgende maand 65 jaar had mij iets anders voorgesteld  en nee roken doe ik niet en neem af en toe een wijntje dat is alles.

maar ik blijf door tobben maar ook lachen en leuke fiets tochtjes maken als ik kan.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Wat naar dat u zo heeft ingeleverd op uw conditie en eigenlijk van het een in het ander valt wat betreft uw gezondheid. Helaas is het een bekend gegeven dat verschillende soorten hartproblemen elkaar kunnen beïnvloeden: zo geven een te hoge bloeddruk en kransslagadervernauwingen een verhoogde kans op het krijgen van boezemfibrilleren.Naast roken en alcohol, is voldoende lichaamsbeweging en gezonde voeding het enige wat u aan uw leefstijl kunt doen ter voorkoming en/of verbetering van hart- en vaatproblemen, maar wat ik uit uw verhaal begrijp probeert u hier al zo goed als mogelijk op te letten.Mochten de klachten toch de kop op blijven steken, raad ik u aan met uw cardioloog te overleggen wat uw mogelijkheden zijn; mogelijk kan de medicatie nog geoptimaliseerd worden, of biedt een ablatie uitkomst.Veel succes en alvast een prettige verjaardag gewenst.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy