// Zorg algemeen

Aortaklep erfelijk belast

Beste,

10 weken terug heb ik een aortaklepvervanging ondergaan. Nu nog gaande met herstel en revalidatie. Bij mij is de ruis al op jonge leeftijd waargenomen en heb het tot mijn 56e jaar kunnen uithouden. Ook mijn moeder is op later leeftijd voorzien van een aortaklep en ook mijn broer heeft een klepoperatie ondergaan. Resterende zus,broer, vader geen probleem met de klep. Nu is mij iets opgevallen; alle kleplijders lijden ook aan heftige regelmatig terugkerende jichtaanvallen en de andere familieleden niet. Is er een causaal verband tussen jicht en klepproblemen. Dien je de jichtaanvallen of hoog urinezuur te behandelen wanneer je een kunstklep hebt. 

Kan nagenoeg geen literatuur vinden.

Met groet,


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


4 REACTIES

 • M B avatar
  was er vóór de klepoperatie dan nooit sprake van jicht?anders adviseer ik u uit ervaring hier bij Lareb bijwerkingencentrum een melding van in te dienen.

  0
 • H P avatar
  Het antwoord op beide vragen is nee. U krijgt geen aortaklepstenose a.g.v. jicht / een hoog urinezuur. En jicht tast evenmin de klepprothese aan. Ik hoop dat ik uw vragen zo beantwoord heb.

  0
 • H V avatar
  Dank voor me reactie.Mijn vraag iets anders bedoeld.Kan Jicht/hoog urinezuur de veroorzaker zijn van calcificatie van de Aortklep.....en kan dat invloed hebben op die nieuwe kunstklep. M.a.w. Kan het de nieuwe klep aantasten. Met groet,

  0
 • H P avatar
  U heeft niet meer of minder kans op jicht als u een klepafwijking heeft, tenzij u als gevolg van deze klepafwijking bijvoorbeeld diuretica (plaspillen) zou moeten slikken. Ook de behandeling van jicht is niet anders dan anders wer u een klepprothese heeft.

  0

Je moet Inloggen om te reageren