// Zorg algemeen

Aorta hartklep

Sinds 2006 wordt er ieder jaar een echo gemaakt omdat er een ruis was te horen na onderzoek in Spanje.In 2009 zijn er 2 stents geplaatst in een adertje achter het hart.Voor deze behandeling eerst fietsproef verpleegster zei goede conditie mijnheer u draait 180.Wat betekent dat was mijn vraag.Gezien uw leeftijd is 120 acceptabel.Bij het laatste bezoek aan de cardioloog in februari dit jaar zei deze dat het tijd werd iets aan de hartklep te doen want dan zou ik mij stukken beter voelen.T.o.h.vraag ik mij iedere dag af wat er dan beter wordt.Heb nergens last van kan 30 banen zwemmen 30 km fietsen 18 holes lopen en voel nooit wat.Niet kortademig geen pijn op de borst etc. Gezien de zwaarte van de ingreep en mijn leeftijd 73 vind ik het moeilijk een afweging te maken.Wat is wijsheid?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • R V avatar
    Wijsheid is een operatie en een nieuwe hartklep laten plaatsen. De medische wetenschap is heel ver. Ik ben geopereerd door Dr. Suiker, ISA ziekenhuis te Zwolle. Een kei van een doctor.

    0
  • J t avatar
    Goedenavond en excuses voor het late antwoord (ben op vakantie en kan maar sporadisch mijn mail checken....).Ik denk dat ik begrijp wat u bedoelt. Ik probeer het samen te vatten: U bent een vitale 73 jarige man die veel aan sport doet. U wordt hierin niet beperkt en kunt alles doen (fietsen, golfen, zwemmen). Ik vermoed dat u een vernauwde aortaklep (aortaklep stenose) heeft (welk een geruis kan veroorzaken). Waarschijnlijk wordt de vernauwing in de loop van de tijd langzaam erger. Dit kan de cardioloog meten met een echocardiogram. De indicatie voor operatie (het vervangen van de aortaklep) is het optreden van klachten en/of het achteruitgaan van de pompfunctie van het hart. Ik vind dat uw cardioloog de indicatie voor een operatie moet stellen en niet de patiënt. Uiteraard moet dit in goed overleg met de patiënt gebeuren, u heeft het laatste woord zelfs om een (door uw cardioloog geadviseerde) operatie te weigeren. Uw cardioloog moet met de goede argumenten komen om u te overtuigen.Ik hoop dat mijn uitleg bijdraagt tot een weloverwogen beslissing.Met

    0

Je moet Inloggen om te reageren