// Zorg algemeen

Aorta

Als er verkramping van de aorta is, wat zouden daar de symptomen van kunnen zijn. Kun deze lijden tot bijna alle symptomen van een hartaanval maar alleen de hartslag gaat naar beneden (onder 40 slagen p/m) inplaats van omhoog?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • W e avatar
    Dank u voor deze reactie. Ik loop op dit moment met een reveal om te kijken of we achter deze mysterieuze aanvallen kunnen komen. Mijn aders van het hart zijn goed en ik hoef tot mijn 55 sowieso daar niet druk om te maken, maar die aanvallen van pseudo hartaanval is zeer beangstigend en omdat ik aan de monitor zo'n aanval heb gehad en ze zeiden dat het op de monitor niet uit te lezen was waardoor de aanval was uitgelokt (was niet opgeslagen), zoek ik zelf een "misschien dat" aanleiding. Ik kan dan de aorta ook afstrepen en wachten of de reveal nog iets nuttigs op gaat leveren.

    0
  • L avatar
    Geachte heer/mevrouw,Dank voor uw vraag. Een kramp van de aorta (grote lichaamsslagader) zelf, is een aandoening die bij mij niet bekend is. Ook als ik dit nazoek op het internet, kan ik dit niet vinden.Een kramp of " spasme" van een van de kransslagaderen die naar het hart leidt, is wel een redelijk vaak voorkomende probleem.De symptomen lijken inderdaad op die van een hartaanval, druk op de hart, gepaardgaande met zweten, uitstraling in de armen of kaken en angst. Het kan daarbij zo zijn dat de hartslag omhoog gaat, naar beneden of gelijk blijft.Als u zich zorgen maakt over deze aandoening, dan raad ik aan uw huisarts te vragen u naar een cardioloog te verwijzen.

    0

Je moet Inloggen om te reageren