// Zorg algemeen

ANVRT vagaal?

Beste mensen,

Bij atriumfibrilleren is het bekend dat het zich vagaal kan openbaren; vagaal atriumfibrilleren. Is dit bij een anvrt ook het geval. Ik lees dit namelijk nergens.

In mijn geval zou een anvrt (of een andere supraventriculaire tachycardie)  namelijk de trigger kunnen zijn tot AF, maar het AF openbaart zich altijd 's-avonds/'s-nachts, na sport en alcohol (1 glas). Soms constateer ik eerst een snelle maar regelematige hartslag die overgaat in onregelmatig (en minder snel) (AF). Indien er idd sprake is van een anvrt dan manifesteert die zich deze dus bij mij in vagale situaties. Is dit plausibel?

NB. Binnenkort wordt er bij mij een efo uitgevoerd om te kijken of er idd een anvrt aanwezig is,

Ik ben benieuwd naar uw antwoord.

hartelijk dank


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    ,Dit is een interessante vraag, waar de literatuur bij mijn weten niet over rept. Het is uit het mechanisme van de aritmie echter wel voorstelbaar: ten tijde van verhoogde vagale spanning krijgen sommige mensen meer extrasystolen. Ook kan de route die de electrische prikkel moet nemen hierdoor gevoeliger worden voor doorgeleiding. Dan is al aan 2 voorwaarden voldaan, die elk op zich zeldzaam zijn en die bovendien zelden samen voorkomen. Het is interessant om de overweging naar voren te brengen, als u het EFO ondergaat, zeker als dan geen ritmestoornis opwekbaar zou zijn. In dat geval kan dan eventueel gezorgd worden voor verhoogde vagale spanning door het toedienen van een kortwerkende betablokker (brevibloc)

    0

Je moet Inloggen om te reageren