// Zorg algemeen

Antithromboticum???

Ik heb zojuist het medicijn Eliquis 2.5 (bloedverdunners) mg gekregen tegen boezemfibrilleren met twee papieren met informatie.
1. in het ene staat: ter voorkoming van bloedstolsels die een hartinfarct, een beroerte of longembolie kunnen veroorzaken
2. In het andere staat: een antithromboticum zorgt voor meer risico op een hersenbloeding.

Conclusie: de bloedverdunner (Eliquis) is ter voorkoming van een hersenbloeding maar je kunt er ook een hersenbloeding van krijgen. Hoe zit dit precies. Ik durf het niet te slikken want in beide gevallen loop je risico

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Afhankelijk van het risico dat mensen met boezemfibrilleren hebben op het krijgen van een herseninfarct wordt al dan niet gestart met bloedverdunners. Dit risico wordt o.a. bepaald door leeftijd en andere hart- en/of vaatproblemen (zoals hoge bloeddruk, hartfalen, herseninfarct of TIA in de voorgeschiedenis).Helaas is van bloedverdunners ook bekend dat zij het risico op een bloeding verhoging. In de meeste gevallen gaat dit om kleine, relatief onschuldige bloedingen zoals een onderhuidse bloeding, een neusbloeding of een maagbloeding. In zeldzame gevallen betreft het grotere bloedingen.Wer bij patiƫnten een bloedverdunner wordt voorgeschreven, worden zij ook standaard gescreend op het risico op het krijgen van een grote bloeding (zoals hersenbloedingen). Er wordt op deze manier getracht de best passende medicatie voor te schrijven. Daarnaast kunnen patiƫnten met een sterk verhoogd bloedingsrisico zo beter in de gaten gehouden worden en zo nodig extra worden gecontroleerd.Hopelijk stelt dit antwoord u wat meer gerust bij het gebruik van deze medicijnen!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy