// Zorg algemeen

Antistollingsmedicijnen

Goedenavond,

Sinds november heb ik geen last meer gehad van boezemfibrilleren door aanpassing van het Sotalol doseerschema (3 x daags 80 mg). Heb hierdoor de afspraak die ik had met dr. om een ablatie te bespreken bijtijds af kunnen zeggen.
Twee weken geleden heb ik een hart echo gehad en alles zag er prima uit. Geen vergroting, aderen goed, pompfunctie goed etc. Mijn cardioloog acht het niet noodzakelijk dat ik terugkom op zijn spreekuur zolang ik geen last heb van boezemfibrilleren en de Sotalol en de Acenocoumarol blijf innemen.
Ik vraag me nu af of het wel nodig is dat ik de antistollingsmedicijnen blijf innemen.
De cardioloog heeft me er wel op gewezen dat het 100% zeker is dat de ritmestoornissen terugkomen.

Bij voorbaat dank voor uw antwoord.

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


3 REACTIES

 • L D avatar
  U heeft boezemfibrilleren, en het wonderlijke is dat het voor de indicatie voor antistollings niets uitmaakt of je nu continue boezemfibrilleren hebt of vrijwel nooit. Als bij u dus ooit de indicatie tot antistlling is gesteld, dan geldt dat nu nog steeds.U zult dus nog bloedverdunners moeten blijven gebruiken.

  0
 • H T avatar
  Ik sta voor hetzelfde dilemma. Ik ben nu 64 en heb gemiddeld 3 keer per jaar een aanval van boezemfibrilleren. Ik gebruik dagelijks 50mg tambocor cr. Bij een aanval neem ik extra 100mg en als dat niet helpt naar het ziekenhuis voor een ECV. Nu adviseert mijn cardioloog om op m'n 65ste te starten met bloedverdunners. Mijn huisarts is echter geen voorstander, omdat dan het risico van bloedingen weer wordt vergroot. Omdat ik nu de aanvallen goed voel en er adequaat op reageer acht hij bloedverdunners nu nog niet nodig. Wat nu?

  0
 • L D avatar
  Uw vraag is logisch. Waarom moet je nog bloedverdunners slikken als er geen boezemfibrilleren meer is? Eerst dit: niet iedereen met boezemfibrilleren hoeft bloedverdunners te gebruiken, zoals bijv mn,

  0

Je moet Inloggen om te reageren