// Zorg algemeen

Antidepressiva en hartritmeklachten

beste cardiologen,

ik heb via-via vernomen dat antidepressiva tot hartklachten kunnen leiden ook zonder dat je een hartprobleem hebt.

ik slik nu 2 maanden de SSRI Paroxetine Sandoz 15mg voor mijn paniekstoornis. Mijn psychologe raadde dit aan en mijn huisarts zei hier niets over.

nu dat ik dit heb gehoord wil ik er natuurlijk mee stoppen want mijn grootste angst is dat ik iets aan het hart krijg. Ik ben pas 21 en heb geen voorgeschiedenis aan hartproblemen buiten hartoverslagen.

wat denken jullie?


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


2 REACTIES

  • J O avatar
    Antidepressiva werken remmend op de aanmaak van melatonine en onttrekken diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen aan je lichaam, waaronder mium en vitamine B. Denk niet dat dat zozeer tot hartritmestoornissen zal leiden. Wel is het zo dat een schommelende bloedsuikerspiegel, in combinatie met tekorten aan bepaalde voedingsstoffen, klachten als angst, paniek en hartklachten kan bevorderen. Ook stoffen als histamine en tyramine in je voeding kunnen klachten geven. Als je huisarts er niets over zegt kan je het natuurlijk altijd vragen.

    0
  • P V avatar
    In principe geven antidepressiva zoals paroxetine geen hartproblemen. Heel sporadisch kan het voorkomen dat een dergelijk middel een risico kan geven op bepaalde hartritmestoornissen, dit zien we dan als een toename van de zogenamamde QT tijd op het ECG. Bij mensen die starten met een antidepressivum wordt om deze reden vaak een ECG gemnaakt; als dit afwijkend is wordt de dosis aangepast of het middel gestopt.Als het ECG niet verandert na starten van de paroxetine hoef je hiervoor niet bang te zijn.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy