// Zorg algemeen

Anti-depressiva

Beste dokter,

In oktober 2015 werd via een openhartoperatie een Dacronprothese geplaatst na verwijdering van een aneurysma van 8 cm in mijn aorta ascendens. Ook werden mijn uitgerekte hartkleppen gerepareerd. Nadien verbleef ik een maand in het ziekenhuis door meerdere complicaties, waaronder een stentplaatsing door torsie van een coronaire arterie en een uitgestrekte DVT van mijn lies tot mijn kuit. Alle trombi zijn nu gelukkig opgelost, maar de kleppen in mijn beenslagader zijn kapot waardoor ik aan steunkousen ben gebonden.

De openhartoperatie kwam heel erg plots (op vrijdag voor de allereerste keer bij de cardioloog en op maandag geopereerd). Een dag voordien stond ik nog nietsvermoedend een uur op de crosstrainer in de gym na een lange werkdag. Nu, 9 maanden later, heb ik mijn psychologische weerslag. Ik heb mij zo lang sterk gehouden en nu alles achter de rug is (alle onderzoeken zijn achter de rug en ik ben helemaal gezond verklaard) heb ik een zware psychologische klap gekregen. Volgens mijn psycholoog ben ik ernstig depressief en zij heeft voorgesteld om met antidepressiva te starten.

Enkele jaren geleden heb ik al eens antidepressiva genomen (Sertraline) en daar was ik toen erg van verdikt ('opgezwollen'). Dat is een van de redenen waarom ik twijfel om antidepressiva te nemen. Maar ook: hoe veilig zijn antidepressiva voor hartpatiënten?

Alvast bedankt.

Groetjes,

A.


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P T avatar
    Dat is balen zeg. Bent u lichamelijk op het goed pad, gaat het verkeerd op het mentale vlak. Het komt overigens wel vaker voor dat mensen een tijd na een grote (en plotse) ingreep psychische problemen krijgen.Er zijn anti-depressiva die geen gevaar brengen voor het hart, maar er zijn ook anti-depressiva die tijdens gebruik gemonitord dienen te worden met een elektrocardiogram om de zoveel tijd. Voor uw geopereerde aorta en klep geen gevaar. Succes.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy