// Zorg algemeen

Angst voor hartoverslagen

Hallo! Ik heb al eerder een vraag gesteld over hartoverslagen. Maar de angst blijft nog steeds.

het blijft in mijn hoofd rondspoken dat de overslagen die ik voel gevaarlijk zijn. Ik ben dan ook nog een meisje die heel hypochondrisch is en alles op google zoek. En dan krijg je op sites te lezen dat hartoverslagen gevaarlijk KUNNEN zijn. In welke maten ze voorkomen, als ze achter elkaar komen enz enz. Er is me al vaker gezegd, ook bij de cardioloog waar ik testen heb uitgevoerd, dat ze volkomen onschuldig zijn. De ene dag lijk ik het te beseffen, de andere dag niet.

nu was mijn vraag :

wanneer is een extrasystole gevaarlijk? En wat is een extrasystole nu precies?

is het in mijn geval gevaarlijk ? Even een schets van wie ik ben :

Ik ben een meisje van 21 jaar. Ik rook sinds mijn 16, niet veel. Ik heb 2 cardiologisch onderzoek gehad alle testen (was niets afwijkends of aangeboren te zien), ik heb 1 oma die overleden is aan een hartaanval op 67 jarige leeftijd (ze had overgewicht, geen beweging, rookte enorm veel, hoge bloeddruk, hoge cholesterol dus weet niet of dit familiaal is) voor de rest eigenlijk niets.

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • P V avatar
    Net zoals we sproeten of moedervlekken op onze huid hebben, hebben we de overslagen in ons hartritme. Iedereen heeft wel overslagen, de een wat meer en de ander wat minder. De een voelt er veel van, de ander niets.En evenmin als een sproet betekent dat we huidkanker hebben, betekent een overslag niet dat het hart gaat stilstaan. Wer kan een overslag gevaarlijk zijn? Als je hartfalen hebt en een slechte pompfunctie van het hart. En tot slot, realiseer je dat roken WEL gevaarlijk is!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy