// Zorg algemeen

Angst voor Brugada!

Hallo,

Vorig jaar april heeft mijn man 1 keer AF gehad. Dat heeft er flink in gehakt bij hem en lange tijd is hij daardoor heel angstig geweest. Zo erg dat hij er uiteindelijk overspannen van is geraakt.

Uiteraard is hij door de molen gegaan en daar is niets geks uitgekomen. Op zo nu en dan een overslag na heeft hij ook geen last meer gehad. Hij is zich wel heel erg bewust van alles wat hij voelt in zijn borstkas. In 1e instantie slikte hij de lichtste dosering Bisoprolol, maar daar mocht hij mee stoppen en kreeg hij Flecainide voor als het nodig is (dus geen dagelijkse dosis). De cardioloog wilde graag een test doen bij hem (fietstest) waarbij hij Flecainide moest innemen om te kijken of dit juist werkte voor zijn hart. Echter, de assistente aan de balie begreep de cardioloog verkeerd en dacht dat hij de Fleca-provocatietest voor Brugada moest doen. Wij wisten niet wat dat inhield en zijn ons destijds suf geschrokken toen we het uitzochten Uiteindelijk bleek het dus om een misverstand te gaan en zei de cardioloog dat hij geen enkele verdenking had op Brugada bij mijn man, maar soms spookt het in mijn achterhoofd.

Maar nu zit ik net een tijdschrift te lezen en daar staat een artikel in over iemand met Brugada en daarbij staat dat 1 van de symptomen duizeligheid is. Ik weet niet precies hoe ik duizeligheid moet interpreteren maar sinds mijn man overspannen is geweest, heeft hij het gevoel licht in zijn hoofd te zijn. Hij omschrijft het zelf alsof je 2 biertjes op hebt en je mis kan stappen, een beetje een dromerig gevoel. Hij is onder behandeling van een fysio en het is wel minder, maar als hij moe is wordt het soms weer wat erger. Nu ik dit in het tijdschrift lees jaagt het me meteen weer die angst van toen aan. Wie kan mij geruststellen alsjeblieft?

 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • A M avatar
    Ik kan u wat dat betreft geruststellen: dit zijn geen klachten die bij het Brugada syndroom passen. Dat is een ziektebeeld waarbij sporadisch ritmestoornissen kunnen optreden met ernstige duizeligheid of zelfs wegrakingen op dat moment, maar daarbuiten niet. De cardioloog heeft kennelijk bovendien al vastgesteld dat er geen aanwijzingen zijn voor het Brugadasyndroom. Geen zorgen dus!

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy