// Zorg algemeen

Angst voor ablatie

Hallo,
Ik ben een vrouw van 22 jaar oud. Ik heb sinds dit jaar februari erg veel last van hartkloppingen. Na wat onderzoeken kwam eruit dat ik een verminderde LV ejectiefractie heb van 47% met beeld non-compaction cardiomyopathie, frequente VESsen ook heb ik een notch-1 mutatie.
Holteruitslagen
Februari, 21.000
Juni, 40.000
September 23.000 overslagen in 24 uur.
De laatste ecg van vorige maand had ik elke derde hartslag een extra overslag. 
Ik heb erg veel last van mijn hartkloppingen, maar ook heb ik erg veel last van krampen rondom het hart. Ik ben tot nu toe twee keer flauwgevallen, ook als ik te veel heb gedaan overdag dat ik vaak in de nacht moet overgeven. Terwijl ik nu nog maar 4 uurtjes in de week werk, vorig jaar werkte ik nog fulltime.. Ik probeer er zo min mogelijk aan te denken alleen omdat ik de hele dag door de hartkloppingen voel is het erg lastig. Ik ben niet bang maar wel teleurgesteld in mijn lichaam.
Ik heb drie verschillende soorten betablokkers gebruikt. Metroprolol, verapamil en atenelol. Deze medicijnen hadden geen effect op mijn hartkloppingen, mijn hartslag werd er wel trager van alleen hierdoor werden mijn hartkloppingen nog beter voelbaar. Ik heb in juni dit jaar een VES ablatie gehad helaas konden ze niet op de juiste plek komen. Ik ben in oktober vijf dagen opgenomen geweest om ingesteld te worden op medicatie. Ik kreeg Flecainide alleen kreeg ik hier huiduitslag van daarna kreeg ik propafenon maar ook hier kreeg ik huiduitslag van.
Er is nog een keer goed naar mijn hart gekeken, ze willen nog een keer een ablatie proberen om mij van mijn hartkloppingen af te helpen. Alleen ik heb de eerste ablatie als erg pijnlijk ervaren. Ik had een behoorlijke bloeduitstorting in mijn lies. Ik ben nu erg bang voor de verdoving van mijn lies. 
We hebben besproken om de tweede abaltie onder een betere roesje te doen. Alleen ik wacht nu vijf weken op een datum. Ik heb vandaag gebeld en ik zou volgende week al geholpen kunnen worden alleen dan zonder sedatie. Of ik moet tot eind januari wachten, alleen omdat ik zoveel last heb en het de afgelopen twee weken minder goed gaat overweeg ik toch om mijn angst opzij te zetten en toch een abaltie zonder sedatie te ondergaan. Maar ik vraag mij af of ik ook iets van andere pijn medicatie kan vragen tijdens de abaltie, of jullie tips hebben zodat ik iets minder anstig ben voor de verdoving.
Groetjes,
 


0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • L D avatar
    Ik snap heel goed dat u opziet tegen de volgende ablatie, als de eerste niet gewerkt heeft en ook nog een bloeduitstorting veroorzaakte. Maar, als u er zo veel heeft en medicijnen werken niet, dan is ablatie wel de optieIk weet niet in welk ziekenhuis u behandeld wordt en wat daar de mogelijkheden zijn. Ik zou zeggen dat sedatie de enige manier is om die angst en pijn te overkomen. Een cardioloog kan u bij de ablatie ook pijnstillers geven, dat hoeft niet altijd door een sedatie-medewerker gedaan te worden.

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy