// Zorg algemeen

Angina pectoris

Wat is de oorzaak dat je na een baypass operatie last hebt van angina pectoris? Het bloed stroomt dan toch weer vrij naar je hart?

0

Rapporteer

We zullen uw aanvraag zo snel mogelijk verwerken.

RAPPORTEER ONDERWERPANNULEER


1 REACTIE

  • C H avatar
    Mensen krijgen een bypass operatie wer zij vernauwingen in de kransslagaders hebben. Deze vernauwingen kunnen angina pectorisklachten (pijn op de borst) veroorzaken.Bij een bypass operatie worden bloedvaten uit het onderbeen of de borst gebruikt, om een omleiding voorbij de vernauwing in de kransslagader te maken, zodat het hart weer van voldoende zuurstof en bloed wordt voorzien.Afhankelijk van het aantal vernauwingen en de locatie hiervan, wordt gebruik gemaakt van een hartlongmachine, die de functie van deze organen tijdens de operatie tijdelijk overneemt.Meestal wordt bij de bypass operatie het borstbeen in de lengte geopend, om goed bij het hart te kunnen. Dit openen van het borstbeen leidt vaak tot spier- en gewrichtspijn in de nek en op de borst. Dit is dus geen angina pectoris. Deze klachten kunnen tot enkele weken na de operatie aanhouden, maar zouden geleidelijk moeten verminderen. Na de ingreep wordt het borstbeen door middel van staaldraden weer aan elkaar bevestigd. Het duurt vier tot zes weken voordat dit bot weer volledig aan elkaar gegroeid is. Het is belangrijk om het borstbeen in deze periode te ontzien.Een bypass operatie kan een grote impact hebben op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van een patiƫnt. Patiƫnten kunnen na ontslag uit het ziekenhuis een revalidatietraject te volgen, waarbij aandacht aan de lichamelijke en geestelijke conditie wordt besteed.Meer informatie, inclusief een filmpje met uitleg over deze operatie kunt u vinden op onze website onder 'aandoeningen van de kransslagaders' > 'pijn op de borst' > 'behandeling'Ik ben erg benieuwd wat de ervaring is van u en/of andere bezoekers met betrekking tot het ondergaan van een bypass operatie

    0

Je moet Inloggen om te reageren

×
We use technologies like cookies to store and/or access device information. We do this to improve browsing experience and to show (non-) personalized ads. Consenting to these technologies will allow us to process data such as browsing behavior or unique IDs on this site. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
FunctionalAlways active
Statistics
Marketing
AcceptDenyManageSave
Privacy Policy